Už to začíná - pochod a pak derby

Konečně jsme se dočkali. Po dlouhé zimní pauze začíná jarní část ČFL. V neděli v 10:15 zahájí Bohemka druhou polovinu soutěže na Strahově proti Slavii B. Ještě předtím se však fanoušci sejdou v 8:30 na Vítězném náměstí v Dejvicích a krátce poté společně vyrazí na Strahov. "Už se nám hlásili i fanoušci Slavie. Rádi na pochodu přivítáme kohokoliv, kdo si chce vychutnat příjemnou fotbalovou atmosféru," říká ředitel Bohemians Jiří Steinbroch. K pochodu se jde samozřejmě připojit i během cesty na Strahov.

Už to začíná - pochod a pak derby

Klokani sehráli poslední mistrovský zápas 20. listopadu. Přes tři měsíce pak trvala zimní pauza, která vyvrcholila minulý týden generálkou s divizním Kácovem. Svěřenci trenéra Zbyňka Busty zvítězili 5:0 a završili úspěšnou zimu. Během ní sehráli 16 zápasů s bilancí 8 výher, 3 remízy a 5 proher. "Až mi jde mráz po zádech, jak byla příprava úspěšná. Není to ale měřítko pro sezónu. Teď to bude něco jiného a až tak po dvou zápasech budeme hodnotit úspěšnost přípravy," prohlašuje opatrně Busta. Jeho tým v zimě porazil i ligové týmy z Brna, Blšan a Příbrami. "Nejlepší výkon jsme ale podali v Českých Budějovicích v prvním poločase," dodává Busta a vzpomíná na výhru 2:1 nad Poborským a spol.

Proti rezervě Slavie to bude těžký boj. Výborný trenér Luboš Kozel už své svěřence dokázal skvěle připravit na zahajovací zápas sezóny. Sešívaní tehdy před více než sedmi tisíci diváky zvítězili v ďolíčku 1:0. "Viděl jsem Bohemku během zimní přípravy a vím, že je momentálně silnější než na podzim. My se na ten zápas pečlivě připravujeme a věřím, že znovu uspějeme," říká trenér Slavie B Luboš Kozel. Zatím neví, kolik bude mít posil z A týmu. Zápas ligové Slavie ve Zlíně totiž bude pravděpodobně odložen, a tak rezervu možná posílí početná skupina hráčů z Jarolímova výběru. "Zatím vůbec nevím, v jaké sestavě nastoupíme," dodává Kozel.

V Praze bude derby fotbalový tahák víkendu. Je téměř jisté, že přijde více diváků než na ligový fotbal Slavie proti Olomouci (1 590 diváků). Na zápas platí jednotné vstupné 50 Kč. Na Strahově budou otevřeny tribuny jih, sever a západ. Východní tribuna bude zavřená. Fanouškům Bohemians bude patřit severní tribuna, vlajkonošům červenobílých tradičně jižní sektor.