Polní nemocnice ve Vršovicích

Hřiště ve vršovickém ďolíčku se proměnilo v bitevní pole. Po trávě ani památky, válečníci v zablácených zelenobílých dresech odcházeli do kabin. Vítězství 3:0 bylo vykoupeno několika zraněními, ale všichni by měli být v pořádku do nejbližšího utkání v Karlových Varech. "Je to bolestivé víc než vážné. Musel jsem střídat, dál to nešlo," říkal po utkání Jiří Vágner, který odstoupil už po 15 minutách kvůli zranění břišních svalů. Kulhali i další: Gonos, Kulvajt, Slezák, Lukáš.

Polní nemocnice ve Vršovicích

Na tribuně se s berlemi objevil i Bartolomej Gonos, který si v přípravném utkání s Kladnem nadvakrát zlomil nohu a na půl roku může na fotbal zapomenout. Na Bohemku přijel až z Bratislavy. "Chtěl jsem zažít tu atmosféru," říkal po utkání, když s berlemi nasedal znovu do auta na zpáteční cestu do hlavního města Slovenska. Gonos je jednou ze zimních posil Bohemians, ale fanouškům se představí až v nové sezóně. Útočník Tomáš Kulvajt měl být hlavní hvězdou prvního utkání, ale také on usedl jen na tribunu. "V pátek na tréninku jsem špatně trefil míč a trochu jsem si natáhl vazy v koleni. Doufám, že do Karlových Varů budu v pořádku," říkal Tomáš Kulvajt, když usedal na tribunu.

Zápas přinesl i další šrámy. Už v 15. minutě musel vystřídat Jiří Vágner. "Spadl jsem na trávník a přilehl mě jeden z jabloneckých hráčů. Natáhl jsem si při tom břišní sval a nešlo s tím hrát dál," prohlásil Vágner, který druhou půli strávil na tribuně. "Atmosféra byla nádherná. V Jablonci na nás chodilo tak 120 lidí, takže tohle je změna. Užil jsem si to a navíc kluci vyhráli. Chválím je, zvládli to perfektně," dodal Vágner. Během jeho pobytu na hřišti dala Bohemka vedoucí gól, který hodně napověděl o průběhu zápasu. "Bylo důležité dát rychle gól. Proto jsme do úvodu dali hodně sil, které s postupem času ubývaly. I kvůli těžkému terénu," řekl Jiří Vágner po utkání.

S ledem na kotníku přišel k rozhovoru pro Bohemka TV také Dalibor Slezák. "Na konci jsme tam šli se soupeřem do souboje a oba jsme z toho vyšli s pochroumaným kotníkem. Teď to bolí, ale snad to bude brzy v pořádku. Nic vážného to není," hlásil Dalibor Slezák, který i v šestatřiceti letech přechází podobná zranění s úsměvem. Problematické koleno si ledoval i Pavel Lukáš, ale u něj se jedná o dlouhodobou záležitost.

K výčtu zranění se přidala ještě jedna negativní statistika. Sudí Wencl nepochopitelně rozdával žluté karty. A shodou okolností vždy ocenil opory Bohemians. S napomenutím končili zápas Slezák, Strnad, Lukáš a Kotyza. "Často to byly úplně zbytečné karty. Lukášovi jí vůbec neměl dávat, Strnadovi to samé. Vypadal, že moc dobře ví, komu jí dává," říkal Slezák po zápase. Sudí Wencl sice nezastavil rozjetou Bohemku, ale naznačil, že zelenobílé čeká těžké jaro, protože soupeři o postup mají velmi silné zázemí i mimo hřiště.