Střížkov - tradiční klub z Prahy 9

V neděli 7. května se čeká zaplněný ďolíček. Od 17 hodin zde fanoušci oslaví Den Klokana. Zelenobílý národ bude oslavovat pravý symbol legendární Bohemky. Asistovat u toho bude soupeř z Proseka - FC Střížkov. Do ďolíčku se tak možná vrátí poslední majitel zkrachovalé Bohemky Michal Vejsada, který stojí v pozadí střížkovského klubu. Je pravidelným návštěvníkem zápasů Střížkova a publikuje na internetových stránkách proseckého klubu. Vršovickou Bohemku pohřbil, ale i díky tomu fanoušci zelenobílých mohou prožívat pohádkový příběh. Klub zachránili a dnes právě na příznivcích stojí budoucnost Klokanů. Přijďte si v neděli do ďolíčku užít sváteční atmosféru.

Střížkov - tradiční klub z Prahy 9

V neděli přijede do Vršovic klub se zajímavou historií. Důležité události posledních let se staly v létě 1996. TJ Kompresory sestoupily z divize do Pražského přeboru, kde v sezóně 1995-1996 skončily na 7. místě. Přebor v tomto roce vyhrál FC Střížkov. V létě 1996 vzniká FC Střížkov Praha 9 sloučením obou oddílů, které do té doby působily na Proseku (TJ Kompresory) a na Střížkově (FC Střížkov). Historie těchto dvou klubů je podstatně delší. TJ Kompresory vznikly v roce 1905 a působily tehdy pod názvem Tatra Prosek. Střížkovský klub byl založen v roce 1931 jako FC Star Praha 8.

Oba letopočty si spolu s datem vzniku – 1996 – dává nově vzniklý klub do svého znaku. V létě 1999 využila DROPA ČKD Kompresory Střížkov možnost nahradit v ČFL odhlašující se Duklu Příbram B, když v divizi B skončila na 2. místě za Karlovými Vary. V následující sezóně skončila FC Dropa Střížkov v ČFL na 3. místě a po sezóně mění název na FC Střížkov Praha 9. V ČFL končil Střížkov vždy do 5. místa s výjimkou loňské sezóny, kdy skončil na 10. příčce.
V ČKD Kompresory začínal svoji kariéru současný hráč Bohemky Jiří Rosický i jeho bratr, dnešní reprezentant Tomáš Rosický.
V letošní sezóně Střížkov špatně začal, dlouho se potácel ve středu tabulky, ale na jaře se mu výsledkově daří. V současné době je na čtvrté pozici šest bodů před Bohemians, ale Klokani mají dva zápasy k dobru (Čáslav, Strakonice). Podzimní vzájemné utkání skončilo remízou 1:1, když obě branky padly v posledních minutách. Kdo vyhraje nedělní zápas, uchová si naději na postup. I v tom jen nadcházející duel zajímavý.

PODZIMNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS
Střížkov - Bohemians 1:1 (0:0)
Branky: 86. Šisler - 89. Lukáš.
Rozhodčí: Rožec - Jedlička, Štěrba.
ŽK: Pařízek, Beer - Dian, Malý.
Diváků: 4 850.
Střížkov: Pavlík - Pařízek, Obermajer, Krejčík, Beer - Vobořil (88. Zahradník), Kejha, Duda (54. Kocián), Šisler - Zoubek, Bartolšic (78. Šimek).
Bohemians 1905: Charvát - Ransdorf, Lukáš, Freisler, Kotrba - Jiroušek (61. Malý), Rosický, Dian, Horváth (87. Škoda) - Slezák, Strnad (61. J.Svozil).

s přispěním doublefishe