Míra Srdíčko Obermajer přijede do ďolíčku

Od šesti let oblékal zelenobílý dres a nakonec to dotáhl až na kapitána A mužstva. Od malička chodil do kabiny domácích, teď půjde poprvé ve Vršovicích do kabiny hostů. Miroslav Obermajer, přezdívaný "srdíčko", přivede jako kapitán fotbalisty Střížkova. Dvaatřicetiletý obránce se zapsal do myslí fanoušků Bohemians v létě loňského roku. Tehdy začínala obrozená Bohemka přípravu na sezónu a Obermajer byl jeden z prvních, který podepsal smlouvu. Zásadový stoper se tehdy vyznal ze svých pocitů, když Bohemka krachovala. "Srdcem jsem byl pořád na Bohemce. Ten klub, to je můj osud. Jsem rád, že se vracím. Je mi jedno, že je to ČFL, prostě je to Bohemka. I proto podepisuju smlouvu na tři roky. Potom tady zůstanu třeba jako trenér," řekl v červnu 2005.

Míra Srdíčko Obermajer přijede do ďolíčku

Pětadvacet let hrál za Bohemku. Pak se Klokani dostali do finančních potíží a Obermajer byl první, kdo opustil potápějící se loď. Tehdy odešel do Českých Budějovic. "Nedostávám mzdu, musím živit rodinu," posteskl si a fanoušci jeho krok chápali. Tehdejší vedení Bohemians (Jiří Křížek, Michal Vejsada) totiž nebylo schopno zajistit chod klubu. Bohemka zkrachovala, zachránili jí fanoušci a znovuzrozený klub se začal budovat v červnu 2005. A právě Obermajer byl základním kamenem nového týmu. Vrátil se z Českých Budějovic a na Bohemce byl u zrodu nového mužstva. Krásně hovořil i o okamžiku, když mu poprvé zavolal ředitel klubu Jíří Steinbroch. "Byl jsem šťastnej. A především jsem nadšený z jednání nového vedení. Pan Steinbroch splnil vše, co slíbil. V Bohemce jsem si zvykl být opatrný, proto ještě neskáču do stropu, ale vypadá to výborně. Zvláště, když vidím, jaká se tady sešla parta. Dalibor Slezák, Tomáš Freisler - jako za staré dobré Bohemky. S nimi jsem tady prožil nejkrásnější léta, tak doufám, že se to vrátí," líčil své pocity Obermajer.

Jeho fotka byla na permanentních vstupenkách Bohemky na novou sezónu ČFL, na tříletém kontraktu svítil Obermajerův podpis, ale... Obermajer smlouvu s Bohemkou podepsal, ovšem na smlouvě chyběl podpis jeho manažera Pavla Vandase. Manažer Vandas náhle Obermajera odvolal z přípravy, ten bez rozloučení a tiše opustil tým a vydal se za štěstím na Střížkov. Obermajer přišel brzy ráno do kabiny, v tichosti si odnesl věci a odešel na Střížkov. Zelenobílé srdíčko najednou přestalo bít. Pár tisícovek navíc je velké lákadlo. Teď už mu Bohemka neleží v srdci ani v hlavě. "Beru to, jako kdybychom jeli na Břevnov. V klidu," řekl před nedělním soubojem pro www.fotbalpraha.cz. Zároveň obvinil fanoušky Bohemians, že mu poškodili automobil. "Dokonce mi poškodili auto, chudáci. Ale nechci se k tomu vracet, je to jejich blbost." Na následnou otázku redaktora "Víte, kdo to dělá?" odpovídá: "Ti, co to nemají v hlavě v pořádku. Někteří dokonce chodí na naše zápasy."
Miroslav Obermajer se vrací do ďolíčku. Jeho slova o srdíčku jsou pryč, ale stále zůstávají v paměti fanoušků.