Chybí nám střelec, říká Busta

Po chodbě v útrobách vršovického stadionu procházel obránce Karel Rada. Právě se vrátil z krčského lesa, kde hráči absolvovali náročný výběh. "Karle, dobrý?" ptal se procházející trenér Zbyněk Busta. "Jó, v pohodě," hlásil zkušený stoper. Fotbalisté Bohemians zahájili ostře první část přípravy, ale nikdo si nestěžuje. Výběh do lesa, posilovna, aerobik, fotbal - to je náplň prosincových dní Klokanů. "Nejsem přítel nějakých třínedělních vánočních svátků," říká kouč Busta,který do přípravy pozval i tři dorostence.

Chybí nám střelec, říká Busta

Ačkoliv druhá liga začíná až 17. března, hráči již nabírají fyzické síly. "Měli jsme tři týdny volna a na konci prosince tam bude ještě deset dní, takže to je měsíc volna, což je tak obvyklé," prohlašuje Busta. "Zvolili jsme tento předpřípravný model. Praktikoval to již trenér Petržela a využívá to stále více trenérů. Hráči budou mnohem lépe připraveni na leden a už teď absolvují osmdesát procent hrubé přípravy. Je to strašně důležité," dodává Busta. Předpřípravné období končí 22. prosince, po Vánocích se fotbalisté znovu sejdou 2. ledna.

Do přípravy se zapojili téměř všichni hráči, kteří oblékali zelenobílí dres i na podzim. "Jen Held se zřejmě vrátí do Slavie. Byl zde na hostování," upřesňuje Busta. "Ve čtvrtek se do přípravy zapojil i Radek Divecký. V nejbližších dnech se rozhodneme, zda budeme spolupracovat i na jaře. Zatím s námi trénuje," říká kouč. Do přípravy se zapojili i tři dorostenci. "Povolali jsme dva útočníky Formáčka a Cirhana a stopera Pecinovského." Další změny v kádru zatím nenastaly. "Prosinec je od toho, aby se kádr vykristalizoval. Myslím, že nám chybí koncový útočník. Nikdo nedal více než dva góly, což ve druhé lize nemá obdoby. Stopeři mají stejně gólů jako útočníci, s tím musíme něco udělat. Právě do útoku bychom rádi přivedli hráče," říká Busta. Velké zemětřesení se ale očekávat nedá. Kádr se začíná stabilizovat, což je velký předpoklad k úspěchu.