Perný víkend Bohemky - tři zápasy

Fotbalisty Bohemians čeká další perný víkend. Během dvou dní sehrají tři zápasy - dva na Vyšehradě a jeden v Mladé Boleslavi. Nejprve v sobotu odjedou do Mladé Boleslavi, kde od 10:30 začíná na přírodní trávě zápas s prvoligovým výběrem trenéra Uhrina, v pravé poledne pak Klokani sehrají na Vyšehradě semifinále Dragoun cupu s rezervou Slavie a v neděli se na stejném místě utkají buď ve finále nebo v boji o třetí místo. "Do Mladé Boleslavi pojede výběr, který už by měl být hodně podobný tomu pro jarní část druhé ligy. Na Vyšehradě dostanou v sobotu šanci především mladí hráči," plánuje víkend trenér Zbyněk Busta.

Perný víkend Bohemky - tři zápasy

Na Vyšehradě se Bohemka probojovala do semifinále, stejně jako na dalších zimních turnajích. V Sazka Areně vyhrála, na Tipsport cupu skončila druhá, teď ji čekají závěrečné boje na třetím z velkých turnajů. Proti Klokanům se postaví vítěz skupiny A - rezerva Slavie. "Chceme dát příležitost našim mladým klukům, aby se otrkali a pořádně se připravili na jaro," naznačuje kouč Busta, že dostanou šanci hráči, kteří budou na jaře kostrou divizního B-týmu. Ve druhém sobotním semifinále se střetnou Sparta B a Blšany. V neděli se pak hrají na Vyšehradě poslední zápasy Dragoun cupu. V poledne má výkop souboj o 3.místo, ve 14:00 začíná finále turnaje.
Souboj s Mladou Boleslaví se odehraje v sobotu v 10:30 ve městě automobilů. "Budeme hrát na přírodní trávě, což je velká výhoda. Už se musíme v tomto směru připravit na výkop druhé ligy. Už se to blíží," říká kouč Busta, který do Mladé Boleslavi vezme nejsilnější sestavu. "Teď už hodně směřujeme k sestavě, která by měla být základem pro jaro," dodává Busta. Také Mladá Boleslav vyběhne v nejsilnějším složení, má před sebou poslední tři zápasy před ligou. Zelenobílí už v přípravě Mladou Boleslav dvakrát zdolali - na Víkendu šampiónů v hale a v semifinále Tipsport cupu, i když tam za Boleslav nastoupil jen kombinovaný tým. Podle informací webových stránek Mladé Boleslavi se utkání odehraje na hřišti číslo 1 v areálu mladoboleslavského městského stadionu (dřívější hlavní).

Bohemians už se chystají na start jarní soutěže. I proto už začali trénovat na přírodní trávě v ďolíčku. "Posekal jsem ji a pan Helebrant uválcoval," popsal svoji proměnu v "trávníkáře" Zbyněk Busta. Do plné přípravy už se zapojil David Bartek, který už je zdráv po operaci slepého střeva. "Už by mohl o víkendu hrát," prorokuje trenér Busta. Podobně je na tom i Michal Pávek, jehož obličej se dává po pádu z kola pomalu dohromady. Naopak, na trávníku se ještě neobjeví Karel Rada. "Jeho rekonvalescence se protahuje," říká Busta. Návrat dalšího maroda Ivana Haška, je zatím v nedohlednu.