Bylo to poprvé a bylo to krásné

Vladimír Bálek se poprvé představil před fanoušky v ďolíčku, poprvé dal gól v mistrovském zápase za Bohemku, a poprvé si tak mohl vychutnat báječnou atmosféru zaplněného stadionu. Krásná premiéra navíc podpořená vynikajícím výkonem celého mužstva. Když "Bali" v 72. minutě odcházel ze hřiště, tribuna povstala a potleskem ho odměnilo více než šest tisíc fanoušků. "Musím poděkovat divákům, byla to fantastická atmosféra," řekl vytáhlý útočník pro Bohemka TV. Už v přípravě se Bálkovi střelecky dařilo, teď to potvrdil i ve druhém zápase jarní části.

Bylo to poprvé a bylo to krásné

Už v Hlučíně patřil Bálek mezi nejlepší hráče. Mířilo na něj velké množství dlouhých balónů, vyhrával hlavičkové souboje a byl neustále nebezpečný. Také s Hlučínem začal Bálek impozantně. Hned v první minutě přiťukl míč Slezákovi a ten otevřel skóre. "Slezi je velké plus pro celý tým. Dokáže nás vyhecovat, táhne celý tým," pochválil Vladimír Bálek autora prvního gólu. Muž s číslem 31 poutal pozornost obránců a nakonec se prosadil svoji největší předností - hlavou. Po půlhodině hry skóroval a dodal klid do zelenobílých řad. "Oslava gólu byla trochu netradiční. Kamarádovi jsem slíbil, že udělám klokánka. Tak jsem třikrát skočil a tím jsem ho pozdravil," usmál se šestadvacetiletý útočník.

Vladimír Bálek sice začal s fotbalem v Horních Měcholupech, ale brzy přestoupil do Slavie, kde fotbalově vyrůstal. Dodnes je jedním z nejlepších střelců novodobé historie slávistické rezervy, ale v A-týmu příliš šancí nedostal. Prosazoval se na jiných štacích - teď je na hostování v Bohemce a už v přípravě si vybojoval místo v základní sestavě. K němu trenér Busta zařazuje střídavě Matůše a Kulvajta. "Všichni tři jsme hodně univerzální, takže nemám svého oblíbence. Každý má své silné stránky," říká Bálek o ideálním "parťákovi" do útoku.

Utkání s Bystrcem vyšlo celému týmu. První poločas byl exceletní, tři góly srazily soupeře do kolen. "Hecovali jsme se i o půli. Říkali jsme, že nesmíme hlavně dostat góly, aby z toho ještě nebylo drama. Chtěli jsme pro lidi přidat ještě nějaké branky. Nepodařilo se, přesto jsme sehráli výborný zápas," dodal Bálek. Moc se těšil na domácí atmosféru, přes šest tisíc lidí v hledišti ho nezklamalo. "Každý, kdo přijde nově do Bohemky, tak se hned ptá na fanoušky. My hráči se těšíme hlavně na domácí zápasy, je to fantastické. Opravdu. Je to pro všechny obrovská motivace, hrát pro takové příznivce," přiznává Bálek.