Mladší žáci: Zasloužené vítězství v derby

Měl to být vyrovnaný boj o čelo České ligy mladších žáku, ale mladí "Klokani" nedali soupeři z Letné šanci a po celý zápas Spartu přehrávali. Vršovické mladé naděje předčili svého soupeře v rychlosti, důrazu i fotbalovosti a po brankách Slánského a Bartáka zaslouženě zvítězili 2:0. Ve 22.kole ztratili Teplice body a Bohemians 1905 se na čele ligy odpoutali od svých pronásledovatelů na rozdíl tří bodů.

Mladší žáci: Zasloužené vítězství v derby

První zajímavější akce přišla již v 5. minutě ze strany Bohemky, Havel se dostal k míči na malém vápně, ale jeho nedůrazné zakončení kryl gólman Sparty. Úvod utkání patřil zelenobílým barvám, drželi míč na svých kopačkách a hrálo se převáně na polovině soupeře z Letné, Sparta zahrozila jen pokusem Matějky z dálky, který skončil nad břevnem Knotkovy branky. Další zajímavá akce ze strany Bohemky přišla v 18. minutě, Barták přešekl přes obránce a talčil se do zakončení, gólman Sparty Mareš vytlačil na roh, podobná akce přišla i ve 23. a 27. minutě, opět byli v hlavní roli Barták a gólman Sparty, který si poradil i se střelou Nerada z 24. minuty. Obranu Bohemians se ještě v poslední minutě pokusil zaskočit individuální akcí hostující Dobiáš, ale nespěšně a do kabin odcházely oba týmy za stavu 0:0.

Hned v první minutě druhého poločasu posunul Barták na Slánského, ale ten zakončil z hranice vápna vedle. První gólový moment přišel ve 33. minutě, na rychlou akci vedenou přes Slánského chtěl gólman Sparty reagovat vyběhnutím, ale byl u míče později a Slanský jej precizně přeloboval, 1:0. Situace jako přes kopírák se opakovala o tři minuty později, tentokrát za gólmana stihl zaskočit jeden z obránců Sparty a zabránil zvýšení skóre. Ve 37. minutě se dočkal i agilní Barták, tentokrát sólo z levé strany přes tři hráče dotáhl až do důrazného zakončení z úhlu a pojistil vedení Bohemky, 2:0.

Mladí "Klokani" mohli své vedení ještě zvýšit, ve 39. minutě kryl gólman Sparty pokus Slánského z malého vápna, a o minutu později vznikl ve vápně Letenských pořádný závar. Nejdříve vystřelil Nerad, zblokovaná střela se dostala k Slánskému, jeho pokus obrana zblokovala zpět k Neradovi, jeho pokus ale skončil těsně nad. Vršovičtí si své vedení již do konce utkání pohlídali a po vítězství 2:0 nad městským rivalem z Letné si připsali tři body do ligové tabulky.


Bohemians 1905 - Sparta Praha 2:0 (0:0)
Branky:
33. Slánský, 37. Barták
Rozhodčí: Chládek - Hrubeš, Peřina
Diváci: 75

Bohemians 1905: Knotek - Dufek, Žaloudek, Hubička (43. Nováček), Tichý (43. Jasz) - Hubínek (38. Slavík), Nerad, Richtrmoc (38. Horáček), Havel - Barták, Slánský (55. Krautstengel)

Aktuální tabulka České ligy mladších žáků.