St. dorost: Po chybách přišel gólový příděl

V extralize starších dorostenců hostili "Klokani" ve 23. kole ostravský Baník. O osudu, zpočátku vyrovnaného, utkání rozhodly chyby v obraně Bohemky, hosté již ve 26. minutě vedli 2:0. Závěr pvní půle patřil ostravským hráčům a ze své převahy vytěžili ještě jednu branku minutu před koncem prvního dějství. Ve druhém poločase znovu začali lépe Ostravští, v 57. minutě již zvyšovali na 0:4 a bylo zaděláno na debakl. Nepříznivý stav korigoval dvěma zásahy v závěru utkání Laušman. Starší dorostenci Bohemians 1905 podlehli Baníku Ostrava 2:4.

St. dorost: Po chybách přišel gólový příděl

Trenér Hradecký se musel vypořádat s absencí Honzy Morávka, kterého vyřadilo svalové zranění lýtka, a bude tak chybět i v reprezentačním výběru do 18ti let na turnaji Slovakia Cup, na který byl původně nominován. Důvěru opět dostalo několik hráčů ročníku 89, ovšem i za Baník odehrálo utkání řada hráčů mladších ročníků.

První střelecký pokus utkání si ve 4. minutě připsal domácí Himl, se střelou do středu branky neměl ovšem gólman Baníku žádné  problémy. V dalších minutách se hra přelévala ze strany na stranu, ale hrálo se pouze po velké vápno a ani na jedné straně se nedá mluvit o větší šanci nebo finální přihrávce. V 19. minutě ale udeřil Baník jako blesk z čistého nebe, hostující Kraut po dloubáčku za obranu prošel po pravé straně do vápna "Klokanů", přihrávkou pod sebe našel na malém vápně nehlídaného Christu, na jehož důrazné zakončení pod břevno neměl gólman Pospíšil nárok. Další slabší chvilku si obrana Bohemians vybrala ve 26. minutě, Baníku se opět povedla ideální přihrávka za obranu, do vápna si naběhl Eršil a sám před gólmanem zakončil od tyče do branky, 0:2.

Vršovičtí mohli snížit ve 32. minutě, po akci z pravé strany centroval Císař na osamoceného Paluku, ale ten v ideální pozici netrefil odkrytou branku Baníku a hlavičkoval nad. Tato promarněná šance jakoby srazila mladé "Klokany" na kolena, v následujících minutách bylo na hřišti prakticky jen jedno mužstvo, bohužel to ostravské. Ve 35. minutě vychytal gólman Pospíšil ostravského Christu, ve 36. a 38. minutě to mezi diváky jen zahučelo po hlavičkách hostujících hráčů těsně vedle. Změnu skóre přinesla 44. minuta, rychlou akci Baníku do rozhozené obrany Bohemky zakončil Križan po cenru z levé strany prakticky do prázdné branky. Poločasový stav byl pro Bohemku velmi nelichotivý - 0:3.

Pro mladíky v zelenobílém přišla ve druhém poločase další studená sprcha v 57. minutě, nedorozumění v obraně využil Dostál a centrem z pravé strany našel na přední tyči hlavičkujícícho Christu, který zvyšoval již na 0:4. Mladí "Klokani" se snažili alespoň o čestný úspěch a byli po zbytek utkání lepším týmem. V 72. minutě mohl snížit Paluka, ale přihrávku Baubína na malém vápně pouze promáchl a v 75. minutě po přímém kopu hlavičkoval Ptáček těsně vedle. V 84. minutě vyslal Laušman střídajícího Bielika na zteč, ale ten zakončil nedůrazně jen do rukavic gólmana Baníku.

"Klokani" se dočkali branky v 85. minutě, Michal Škoda zpracoval míč pro Laušmana, který se přes bránícího hráče prodral k zakončení a střelou podél nohy gólmana k tyči snížil na 1:4. Druhý gólový zápis Laušmana přišel v poslední minutě po kuriózní situaci. Gólman Baníku při rozehrávce z ruky nedával pozor a podcenil za ním stojícího Vaška Laušmana, který mu míč vypíchl a akci zakončil i přes bránící hráče svým druhým gólem v utkání. Starší dorostenci Bohemians 1905 podlehli Baníku Ostrava 2:4.

Bohemians 1905 - Baník Ostrava 2:4 (0:3)

Branky: 85. a 90. Laušman - 19. a 57. Christu, 26. Eršil, 44. Križan,
Rozhodčí: Urban - Němec, Srba
Diváci: 70

Bohemians 1905: Pospíšil - Baubín, Císař (K), Ptáček, Schick - Květoň (78. Bielik), Jakobovský, Himl, Paluka (82. Engelmann) - Laušman, Škoda

Baník Ostrava: Štěpnička - Križan, Eršil, Pelán, Zawada - Kosňovský (61. Bartl), Coufal, Hrtánek (K), Dostál - Kraut (83. Lukáš), Christu