Hromy, blesky na Stínadlech a hráči utíkali

Vedro a krásné počasí provázelo cestu více než tisícovky fanoušků Bohemians do Teplic. Právě tady totiž Bohemka hrála utkání 27. kola proti Ústí nad Labem. Ústí muselo své domácí prostředí oželet z důvodu rekonstrukce stadionu a přípravám na dětskou olympiádu, která se bude konat v Ústí. Slunečné počasí se ale záhy proměnilo v bouřící tmu. Fanoušci Bohemians nemají na teplická Stínadla dobré vzpomínky, alespoň co se počasí týká. Stejně jako před čtyřmi lety, kdy zde Bohemka hrála druholigový zápas s Xaverovem, se i tentokrát přehnala nad Stínadly nevídaná průtrž mračen, která dokonce na dvacet minut přerušila utkání. Pořadatelé navíc od prvních minut nesvítili, a utkání se tak na začátku hrálo na hranici regulérnosti.

Hromy, blesky na Stínadlech a hráči utíkali

V červenci roku 2003 Bohemians na Stínadlech odehráli zápas druhé ligy s Xaverovem (3:0). Ďolíček byl totiž po inzultaci rozhodčího Talpy v utkání se Spartou zavřený, takže Bohemka musela svůj zápas odehrát nejméně sto kilometrů od Prahy. I tehdy Teplice zahalila tma a druhý poločas byl přerušován kvůli silnému dešti. Utkání se nakonec v klidu dohrálo, ale pro vršovický klub mělo neblahé následky. Tehdejší vedení nezaplatilo pronájem stadionu a kvůli vysokým úrokům se dlužná částka vyšplhala velmi vysoko a byla jednou z vyšších pohledávek při následném konkurzu.

Tentokrát však byli Klokani jako hosté a podobné starosti se tedy týkali spíše domácích. A ti zřejmě hodlali šetřit každou korunu, jelikož i přes temnou oblohu nerozsvítili a úvod zápasu se hrál v šeru, které hraničilo s regulérností. Světla se dožadovali hráči i fanoušci, ale dočkali se až po dvaceti minutách hry. "Bylo to hodně nepříjemné. Na hřišti byla špatná orientace, zlepšilo se to až po vynucené pauze, kdy se rozsvítilo," říkal po utkání Tomáš Kulvajt, který krátce po rozsvícení dal první gól utkání. "Řval jsem do páté minuty, ať rozsvítí. Hráli jsme navíc v černých dresech, takže když jsme odkopli od brány, tak se balon ztrácel v dáli," dodal gólman Bohemians Radek Sňozík,který navíc chytá v kontaktních čočkách. "S tím nebyl problém, nemělo to na to vliv. Chodím k doktorovi, který se stará i o piloty a se zrakem je vše v pohodě."

Z potemnělých mraků se nakonec přihnala pořádná bouře. Ve 12. minutě déšť zesílil, sudí si k sobě pozval oba kapitány a následně odvolal mužstva z trávníku. "Rozhodčí říkal, že je bouřka a že se obává hlavně blesků, tak nás raději stáhl. Pro mě to bylo normální fotbalové počasí," prohlásil s trochou nadsázky záložník Jiří Rychlík. "Podobnou průtrž jsem ještě nezažil," dodal Kulvajt. O zkušenostech nejen fotbalových by mohl přednášet obránce Karel Rada, který to na teplických Stínadlech moc dobře zná, jelikož tady dlouhá léta působil. "Občas se tady něco přežene. Jednou jsme také museli přerušit zápas," vzpomíná zkušený stoper. "Myslím, že to bylo rozumné rozhodnutí.Pokračovat by bylo nebezpečné a pauza zase nebyla tak dlouhá," dodal Karel Rada.

Po dvaceti minutách se oba týmy vrátily z kabin na hrací plochu a pokračovalo se v zápase. Pořadatelé rozsvítili alespoň minimální část reflektorů a fanoušci si tak mohli vychutnat dramatický zápas a tři góly k tomu. Výlet na teplická Stínadla byl tedy znovu vítězný.