St. dorost: Gólová přestřelka pro Klokany

Mladé naděje Bohemky přivítali v dalším kole dorostenecké extraligy v areálu "Na Lokádě" zachraňující se FK Teplice. Soupeř šel třikrát na vedení, ale "Klokani" dokázali díky dvěma trefám Morávka v prvním poločase a brance Pivarníka v druhém dějství vždy srovnat skóre. Misky vah na stranu zelenobílých naklonil Michal Škoda, který brankou v 89. minutě rozhodl o vítězství 4:3 nad Teplicemi. V článku naleznete statistiky, sestavy a reportáž z utkání starších dorostenců. Své utkání dotáhli do vítězného konce také mladší dorostenci, kteří porazili Teplice 3:2, dvakrát se trefil Spratek a třetí gól přidal Ježdík.

St. dorost: Gólová přestřelka pro Klokany

Úvodní desetiminutovka příliš vzruchu nepřinesla, Bohemians se z rohu neprosadili a nákopy Teplických na Šollara bez problému zachytil gólman Židlický. Úvodní branka utkání přišla v 11. minutě, na přetažený centr Teplic z levé strany na zadní tyč obrana Klokanů ani gólman nezareaogovali a Vondráček neměl problém zakončit zblízka hlavou, 0:1. Už o dvě minuty přišla pěkná akce Bohemky, Květoň na pravé straně zakombinoval s Pivarníkem, který posunul na Morávka, jehož přesné zakončení podél gólmana k tyči znamenalo vyrovnání, 1:1. Teplice velmi rychlé opět zahrozily, na centr Vondráčka sice Jindráček ve skluzu nedosáhl, ale v 17. minutě Vindráček našel přesně nabíhajícího Šollara, obrana propadla a Šollar se sám před Židlickým nemýlil, 1:2.

Další šance přišly opět ze strany Teplic, střelu Jindráčka zblokovala obrana a pokus Helíska z 20 metrů kryl gólman Židlický. Dorostenci Bohemians zahrozili ve 28. minutě, z pravé strany to trvdou střelou zkoušel Květoň, bohužel nad. Po souboji gólmana Židlického s hostujícím Šollarem na hranici vápna ve 33. minutě skončil míč na tyči svatyně Klokanů. Vyrovnání skóre mohla přinést 35. minuta, z levé strany odcentroval Škoda a našel na pravé straně Květoně, který hlavičkoval těsně nad. Vyrovnání se hráči v zelenobílém dočkali ve 37. minutě, Laušman předvedl pěknou individuální akci z pravé strany a přihrál Morávkovi, který z hranicé vápna zakončil, gólmana Teplic střela do protipohybu překvapila, na střelu si sice šáhl, ale vyražený míč se obloučkem dostal až za brankovou čáru, 2:2. V závěru prvního dějství ještě zahrosily Teplice, kapitán hostí zakončil svůj odvážný průnik střelou z hranice vápna, jeho střela skončila tečována těsně nad, následný roh hosté nijak nezužitkovali a do kabin se týmy rozešly za stavu 2:2.

Druhý poločas přinesl rychlou branku už ve 47. minutě, přímý kop Teplic z hloubi pole se obraně Bohemians nepovedlo odvrátit a po dalším zaváhání na levém kraji obrany si hostující Vondráček nedělal hlavu se zakončením a prostřelil vše co mu stálo v cestě. V dalších minutách musel domácí gólman židlický řešit dva závary, ale s hlavičkou a střelou Teplických z bezprostřední blízkosti si poradil. Klokani od 50. minuty převzali otěže utkání, do vápna Teplic směřoval jeden centr za druhým a hlavně s chutí hrající Morávek se pokoušel zakončovat z každé pozice, obrana a gólman Teplic ovšem odolávali. Za svojí aktivitu byli Klokani odměněni v 65. minutě, aut z pravé strany prodloužil do vápna Morávek, kde přesně hlavičkoval Pivarník, 3:3.

V 66. minutě se po centru Morávka z levé strany dostal k hlavičce Laušman, ale z prostoru penalty hlavičkoval metr vedle. Po delší odmlce se k nebezpečnější akci dostali i Tepličtí, v 70. minutě nebezpečně vytřelil střídající Breite a gólman Židlický musel míč nadvakrát krotit před nabíhajícím hráčem soupeře. O minutu později se zatřeloval Michal Škoda, z pravé strany odcentroval Květoň na zadní tyč a Škoda bez přípravy pálil, jeho bomba ovšem skončila dva metry vedle. Michal Škoda jakoby ožil, v 73. minutě to zkusil po samostatné akci z hranice šestnáctky, jeho pokus obrana Teplic zblokovala a míč nakonec kryl gólman hostů. O pět minut později to byl opět Škoda, kdo napřáhl z 20 metrů a opět musel zasahovat teplický brankář Porcal.

Klokani stupňovali svůj tlak a bylo vidět, že chtějí rozhodnout a zvrátit vývoj zápasu na svojí stranu. V 85. minutě zblokovala obrana Teplic pokus Morávka a následné centry ze stran nenašly adresáta. Obrat se mladíkům Bohemians nakonec podařil v 89. minutě, na pravé straně si na ideální načasování přihrávky počkal Pivarník a našel na pravé straně nabíhajícího Škodu,na nějž obrana Teplic zapomněla a zblízka bezpečně proměnil, 4:3. Teplice v nastaveném čase zahrávali ještě rohový kop, který zůstal nevyužit a starší dorostenci si tak mohli na jaře připsat svou první výhru před domácícm publikem.

 

Bohemians 1905 - FK Teplice 4:3 (2:2)

Branky: 13. a 37. Morávek, 65. Pivarník, 89. Škoda - 11.a 47. Vondráček, 16. Šollar
Rozhodčí: Teuber - Tereba, Musil
Diváci: 80

Bohemians 1905: Židlický - Baubín, Ptáček, Jakobovský, Škoda - Květoň (87. Koch), Morávek (K), Kucler, Paluka (63. Engelmann) - Pivarník, Laušman

FK Teplice: Porcal - Struha (K), Bartoš, Androvič, Vondráček (77. Pekrt), Čermák (46. Breite), Rudnytskyy, Helísek, Šollar, Jindráček, Voráček