Mladší žáci vyhráli Českou ligu

Dnešním vítězstvím 3:0 nad Pardubicemi rozhodli svěřenci trenéra Richtrmoce o svém vítězství v České lize mladších žáků. Pro malé "Klokany" to ale nebyl jednoduchý zápas, v první půli se Vršovickým příliš nedařilo a Pardubičtí byli více než vyrovnaným soupeřem, vítěznou branku vstřelil ve 45. minutě Havel, v posledních minutách přidali gólové pojistky Nerad a Barták. Dvě kola před koncem soutěže již nemohou být mladší žáci na čele ligy předstiženi a mohou se těšit na celorepublikové finále, které sehrají 19.6. v Litomyšli. Starší žáci porazili stejného soupeře 1:0 brankou Budinského. Uvnitř článku naleznete reportáž, sestavy a statistiky ze zápasu mladších žáků.

První poločas skrápěl trávník vytrvalý letní déšť a spolu s nervozitou z posledního kroku za vytouženým prvním místem jakoby "Klokanům" svazovaly nohy. Nebyl to ten tým, který jsou fanoušci svěřenců Richtrmoce zvyklí vídat. Pardubičtí žáci byli lídrovi soutěže více než vyrovnaným soupeřem a nepouštěli Bohemku do tlaku ani větších příležitostí. V prvním poločase stála za zaznamenání jediná šance Bohemky, v 17. minutě po pravé straně zakombinovali Hubínek, Nerad a do vápna se vřítil s míčem na noze Barták, který ještě centrem pod sebe hledal spoluhráče na malém vápně, pardubický gólman byl však pozorný a přihrávku kryl. Do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství ustal nepříjemný déšť a když ve 34. minutě ustáli "Klokani" nepřímý kop Pardubic zahrávaný z hranice velkého vápna a jenž olízl tyč Knokovy branky karta se obrátila, najednou bylo hráčů v zelenobílém plné hřiště a hlouček diváků, které neodradila ani nepřízeň počasí hnal malé "Klokany" do útoku. Nejdříve to zkusil ve 35. minutě Nerad z hranice vápna, s jeho nedůraznou střelou si gólman hostí věděl rady, minutu na to nebezpečně centroval Havel z pravé srany, míč jen prosvištěl vápnem, další centr tentokrát z pravé strany v podání Nováka kryl pardubický gólman. Ve 39. minutě rozehráli Vršovičtí rychlou akci po pravé straně, centr Bartáka do vápna byl ovšem pro jeho spoluhráče příliš prudký.

Úvodní gólová akce zápasu přišla ve 45. minutě, obrana Pardubic si vybrala slabší chvilku, důrazný Barták se natlačil před obránce a postupoval z pravé strany sám na branku, zakončení neuspěchal, podíval se kde mu stojí lépe postavený spoluhráč a naservíroval Havlovi gólovou lahůdku, 1:0. Už o dvě minuty mohlo být veseleji, Nerad vyslal do vyložené šance vystřídavšího Slavíka, ale tentokrát se vyznamenal gólman Pardubic, který jeho pokus kryl. V 50. minutě zkusil z hranice vápna vystřelit Řezníček, ale metr vedle, v 55. minutě předvedli další rychlou akci po pravé straně do otevřené obrany Pardubic, zakončoval Horáček, bohužel mimo.

Gólové pojistky přišly až v závěrečných minutách, kdy soupeři, který mohl pouze jednou střídat, evidentně docházely síly. V 57. minutě se k centru z pravé strany dostal ve vápně soupeře Nerad a bezpečně z nějakých čtrnácti metrů proměnil, 2:0. Za svlečení dresu následovala oprávněná žlutá karta, ale to nemohlo našim žákům zkazit radost, věděli, že tímto gólem definitivně zlomili soupeřův odpor. V 59. minutě uzavřel gólový účet zápasu Barták, který uplatnil svou rychlost, po levé straně přesprintoval obranu a podél nohy gólmana přidal třetí branku.

Vítězství dalo našim žákům definitivu titulu mistra České ligy a kvalifikovalo je na celorepublikové finále, které sehrají 19. června v Litomyšli, držíme palce.


Bohemians 1905 - AS Pardubice 3:0 (0:0)
Branky:
45.Havel, 57. Nerad, 59. Barták

Rozhodčí: Vnuk - Novák, Buřil
ŽK: Hubička, Nerad - Vančura
Diváci: 50


Bohemians 1905: Knotek - Jasz (31. Dufek), Žaloudek, Hubička, Tichý - Hubínek (31. Novák), Nerad (K), Richtrmoc (49. Řezníček), Havel (49. Horáček) - Slánský (31. Slavík), Barták

AS Pardubice: Machala - Knotek, Plesinger, Hron, Kopecký (52. Mile), Růžička, Shejbal, Strachota, Fousek, Fusek, Vančura