Trenér Pulpit: Snad mi Bohemka odpustí

Členové Družstva fanoušků Bohemians na jaře Bohemku obrali už o pět bodů. Přemysl Bičovský uhrál v Ďolíčku bod na lavičce Blšan, Martin Pulpit na Bohemce se Sokolovem dokonce vyhrál. Oba trenéři dokázali své týmy výborně připravit, jelikož jsou pravidelnými návštěvníky Ďolíčku a stále patří mezi fanoušky. "Připravovalů jsem kluky šest hodin v kuse. Seděli jsme a rozebírali jsme všechny detaily. Dokonce jsme měli i naplánované, že když vyhrajeme los, chceme, aby Bohemka hrála první půli ke kotli a aby ve druhé už ten tlak diváků nebyl tak silný," popisoval Pulpit svoji taktiku, která vyšla i s tímto detailem.

Trenér Pulpit: Snad mi Bohemka odpustí

Martin Pulpit je známý bouřlivák a emotivní trenér. Sám o sobě říká, že je velkým fanouškem Bohemians a Interu Milán, což jsou kluby jeho srdce. Pulpit se angažoval při záchraně Bohemians, vstoupil i do Družstva fanoušků Bohemians, ale teď stál na druhé straně barikády. "Pro mě osobně to byl strašně těžký zápas. Od soboty jsem si vypnul mobil, abych nebyl pod tlakem. Bohemku mám rád, doufám, že mi to odpustí, ale nemohli jsme to tady vypustit," řekl po utkání na tiskové konferenci Martin Pulpit. Sokolovu již nešlo o žádný klíčový post v tabulce, mohl hrát bezstarostně. "Ale prohrát jsme sem nepřijeli, to by mi profesionální čest nedovolila. Chci jednou trénovat Bohemku a kdyby majitelé Bohemky viděli, že jsem schopen vypustit zápas, tak by mě určitě neangažovali," prohlásil Pulpit možná trochu neuváženě, jelikož vedle něj seděl současný kouč Zbyněk Busta.

Martin Pulpit zná Bohemku dokonale a zná všechny přednosti. "Důležité bylo vyrovnat se s atmosférou. Kladl jsem důraz na disciplínu. Měli jsme dlouhý rozbor hry Bohemky, kluci věděli všechno. Jsem hrdý na své mužstvo," prohlásil Pulpit. "Vyzdvihl bych Jiráčka, který odehrál skvělý zápas." Naopak slová chvály neměl pro Zdeňka Koukala, bývalého hráče Bohemians, kterého vystřídal v závěru utkání poté, co Koukal dostal žlutou kartu po hádce s rozhodčím. "Jedním z bodů, který jsme si říkali před utkáním, byla disciplína. Sudí nemají rádi, když se jim něco říká. Koukal toto pravidlo porušil a musel ze hřiště," líčil Pulpit, který útočníkovi Sokolova íhned po střídání také náležitě vyčinil. "Z devadesáti procent bylo to střídání kvůli nedisciplinovanosti, ale určitou roli v tom hrála také únava. Hrajeme náročný styl 4-3-3 a potřebovali jsme oživit naši útočnou fázi, protože právě útočníci to mají hodně náročné," dodal Pulpit.

Jeho tým Bohemce hodně zkomplikoval cestu do nejvyšší soutěže, ale Pulpit stále věří Klokanům. "Trenér Busta tady odvedl kus dobré práce a stále věřím, že Bohemka další dva zápasy vyhraje a postoupí," řekl Martin Pulpit.