Na rozloučenou: Bohemka - Hvězdy 3:4

Fotbalisté Bohemians se rozloučili se skvělou sezonou a k postupu jim přišli blahopřát fotbalové hvězdy České republiky. Po trávníku v Ďolíčku se proháněli Koller, Berger, Šmicer a další. Na trávník, kde prožili krásná fotbalová léta se v modrém dresu výběru hvězd vrátili na příklad Jaromír Blažek, Stanislav Vlček nebo Marek Nikl. Při symbolickém rozloučení s uplynulou sezonou, které tradičně organizuje Nadace fotbalových internacionálů, Berger a jeho kolegové z týmu hvězd i hráči domácích "klokanů" pobavili pohlednými akcemi a sedmi pěknými brankami několik tisícovek fanoušků v hledišti. Těm náladu nepokazila ani porážka Bohemians 3:4, kterou dvěma brankami zařídil Marek Kincl.

Na rozloučenou: Bohemka - Hvězdy 3:4

Exhibice zakončila mohutné postupové oslavy vršovického celku, který se vrací do nejvyšší soutěže. Před utkáním se nejdříve zájemcům podepsaly legendy "klokanů" Antonín Panenka a Karol Dobiáš. Těsně před výkopem pak členové nadace ocenili vršovické jubilanty Jiřího Peška (80 let) a Jiřího Ondru (50 let) a předali zlatý odznak za více než 50 reprezentačních startů Janu Kollerovi.

Několik tisíc diváků si zápas doslova užívalo. V poklidném tempu se hrálo na hřišti i fandilo v hledišti. Střídalo se velmi volně, téměř hokejově, lidé se dočkali všech avizovaných hvězd. Kromě bývalých Klokanů sklidil největší aplaus fanoušků Bohemians Jan Koller. "Už na tebe máme dres," pokřikovali fanoušci na vytáhlého útočníka Monaka,který se nechal slyšet, že až se jednou vrátí do České republiky, rád by si ještě někdy zahrál za Bohemku, které odmalička fandil. Podobně nedávno vystoupil i Vladimír Šmicer. "Bylo to v době, kdy jsem byl zraněný v Bordeaux a nevěděl, co se mnou bude. Bohemka hrála druhou ligu, což by pro mě byl ideální stav.Mohl bych trochu pomoci bojovat o postup. Teď si ho ale Bohemka senzačně vykopala a já, když půjdu do české nejvyšší soutěže, tak musím do Slavie. Ale ještě se uvidí, kde skončím," říkal po utkání Vladimír Šmicer.

Jeho kamarád z mládí Patrik Berger vymýšlel vtipné narážečky, které prokládal přihrávkami na jeden dotyk, a po jedné z jeho kolmic se už v 8. minutě prosadil Kincl. Obě mužstva zapomněla na defenzivu a diváci se bavili útočnými akcemi. Krásnými nůžkami roztleskal zaplněnou hlavní tribunu Koller a pak už přidal Pavel Kuka po další Bergrově akci druhý gól týmu hvězd.

Fanoušci Bohemians však nesmutnili dlouho, za minutu snížil Milan Škoda, a když stejný hráč krásnou střelou trefil horní roh Vaniakovy branky, začali diváci v Dolíčku sborově zpívat klubovou hymnu. Vůbec jim nevadilo, že nakonec jejich hráči prohráli. Na konci si zakřičeli "prvoligoví" a skandováním "Tady sedět nebudem" demonstrovali nesouhlas s plánovanou přestavbou tribuny na stání. Výtěžek z akce šel ve prospěch někdejších reprezentantů, kteří jsou odkázáni na sociální pomoc.

Bohemians 1905 - Tým hvězd 3:4 (2:2)
Branky: 28. a 37. Škoda, 59. Adam - 8. a 76. Kincl, 27. Kuka, 65. Bejbl.
Rozhodčí: Jára - Filípek, Zlámal.
ŽK: Baranek (hvězdy).

Bohemians 1905: Havránek, Hrábek - Škoda, Růžička, Kotrba, Pávek, Lukáš, Vágner, I. Hašek, P. Hašek, Kotyza, Rychlík, Adam, Morávek, Bálek, Matůš, Kulvajt, Bartek, Formáček. Trenér: Busta.
Tým hvězd: Blažek, Vaniak - Hübschman, Nikl, Rada, M. Hašek, Bejbl, Baranek, Jarošík, Otepka, Šmicer, Berger, Kincl, Koller, Vlček, Kuka. Trenér: Kopecký.