Tři nové tváře v dresu Bohemky

Sportovní manažer Zbyněk Busta se z Chorvatska vrátí v úterý v noci a ve středu ráno se hned zapojí do přípravy mužstva na novou sezonu. Trenéři budou mít k dispozici z velké části stejný kádr jako ve druhé lize. Mužstvo zatím oživily tři posily – Michal Šmarda, Vít Turtenwald a Petr Kunášek. „U všech tří se jedná o hostování. Podmínky jednotlivých smluv jsou dojednané, zbývá podepsat,“ říká Petr Svoboda, místopředseda představenstva Bohemians. Podařilo se i hostování hráčů, o které byl zájem, proměnit v přestup. Jedná se o Rychlíka, Bálka a Adama.

Tři nové tváře v dresu Bohemky

Do přípravy Bohemians by se mělo na začátku zapojit 28 hráčů. Nebudou chybět zkušení Slezák a Rada, i když druhý jmenovaný se k mužstvu připojí o něco později. V mužstvu zůstala i kostra, která Klokany vynesla do nejvyšší soutěže. V brance bude i v lize patřit mezi opory Radek Sňozík, obrana pravidelně nastupoval ve složení Marek, Rada, Lukáš, Růžička – všichni zůstávají a budou hájit zelenobílé barvy i v Gambrinus lize. Trenéři se mohou spolehnout i na talentovaného Pávka, navíc do obrany přicházejí zkušení Šmarda a Turtenwald.

Záloha se při ideálním rozložení objevovala ve složení Kotyza, Slezák, Adam, Rychlík a i tito čtyři jsou trenérům k dispozici. Středovou řadu rozšíří čáslavský Kunášek, navíc z dorostu mohou hru oživit velmi talentovaní Moravec a Morávek, po dlouhodobém zranění se na fotbal těší Ivan Hašek. Záloha slibuje velmi dobrou konkurenci, uvidíme, jak dopadne v porovnání s ligovými týmy. Z hostování ze Zlína se vrátil Michal Dian. V současné době ho zkouší Nitra.

V útoku tým tlačí bota. Vedení klubu shání ještě útočníka, ale v současné době jednání zatím probíhají a ani v jednom případě nepokročila do finální fáze. „Útočníka bychom velmi rádi přivedli,“ říká sportovní manažer Zbyněk Busta, který má vyjednávání s kluby a hráči ve své kompetenci. Nejlepší jarní střelec Vladimír Bálek proměnil hostování ze Slavie v přestup a stal se kmenovým hráčem Bohemians. Podobně se Bohemce upsali i Jiří Rychlík (byl v klubu na hostování z Ružomberoku) a Lukáše Adama (na hostování z Českých Budějovic).

ODCHODY

Pavel Hašek – záložník Bohemians na jaře spíše jen střídal. V Bohemians mu skončila smlouva a novou podepsal v Teplicích. Pavel Hašek nastupoval na pravém kraji zálohy, trenéři mají na jeho post několik alternativ.

Daniel Kocourek – rychlý, mladý útočník zatím neprodal svůj talent podle očekávání. Většinu uplynulé sezony odehrál v divizním B-týmu, v současnosti je na zkoušce v druholigové Čáslavi.

Miloslav Strnad – po těžkém zranění kolenních vazů se zkušený útočník již nedostal do A-týmu a střídavě nastupoval jen za divizní rezervu. Stejně jako Kocourek je na testech v Čáslavi.

Marek Nešpor – obránce, který do Bohemians přišel z Krče a v ČFL měl velmi dobrý nástup. Ve druhé lize se však příliš neprosazoval a druholigová utkání sledoval většinou z tribuny. V současné době probíhají jednání o jeho odchodu, testuje ho Jihlava.

Petr Zavadil - odchovanec Bohemians se po přechodu mezi dospělé neprosadil ani v rezervě a v současné době hledá společně s klubem nové angažmá.

Václav Kotrba - krajní obránce, kmenový hráč Slavie, kterému skončilo hostování v Bohemians. Vrací se do svého mateřského klubu a ten ho poslal do Čáslavi.

PŘÍCHODY

Michal Šmarda – šestatřicetiletý obránce rozšíří řady zkušených hráčů v Bohemians. Co se letopočtu narození týče, zařadí se na druhé místo v mužstvu za Slezáka a těsne před Radu. Šmarda by měl přinést do týmu zkušenost především na levou stranu a rozšířit konkurenci levonohých hráčů. Do Bohemians přichází na dvouleté hostování. Vyrůstal v Hradci Králové, před pěti lety šel do Olomouce, krátce hrál ve Spartě, hostoval v Blšanech, v létě 2000 přestoupil na Žižkov, odtud se v lednu 2003 vrátil do Hradce Králové, kde patřil mezi opory i během uplynulé druholigové sezony. Technik s vynikající levačkou; může hrát levého obránce i záložníka; perfektně zahrává standardní situace.

Vít Turtenwald – sedmadvacetiletý univerzál naposledy působil v Trnavě a do Bohemians přichází na roční hostování. Talentovaný hráč, který patřil do juniorských reprezentací. S velkým fotbalem začínal v Teplicích, poté na sebe upoutal v druholigovém Xaverově a v lednu 2003 si ho vyhlédla Příbram. Je to tvrdý, urostlý obránce, který může hrát na většině defenzivních postů, včetně defenzivního záložníka.

Petr Kunášek – sedmadvacetiletý záložník odehrál v Čáslavi posledních pět sezon. Předtím působil v Kolíně. V Čáslavi patřil mezi základní kameny sestavy. V Bohemians má povolení trénovat a dolaďují se detaily jeho ročního hostování.