Vstupenky již v předprodeji nejsou

Vstupenky na nedělní zápas s Baníkem v předprodeji již zmizely. V tuto chvíli již v Ďolíčku nekoupíte vstupenku, posledních pár možností bude pouze pro fanoušky Bohemians v neděli před utkáním. Na stadion se v neděli vejde necelých sedm tisíc diváků, drtivou většinu budou tvořit domácí. Z Ostravy se na stadion dostane zhruba šest stovek fanoušků. "Poskytli jsme Baníku téměř trojnásobek lístků než je obvyklé. Chtěli jsme vyjít vstříc, i když bychom tyto lístky samozřejmě mohli prodat našim fanouškům. Respektujeme velký počet fanoušků Ostravy, ale zároveň je žádáme, aby do Prahy jeli jen příznivci se vstupenkami. Vyšli jsme Ostravě maximálně vstříc, totéž očekáváme od druhé strany," promluvil směrem k fanouškům Baníku Ostrava Emil Kristek, předseda představenstva Bohemians.

Vstupenky již v předprodeji nejsou

Fanoušci Bohemians se již na utkání těší. Pro Bohemku to bude velký svátek, lidé poprvé uvidí zrekonstruovaný stadion. Na Bohemce probíhají poslední dodělávky, pokládá se umělý trávník v útrobách stadionu, asfaltuje se "náměstíčko". Vyprodaný stadion uvidí návrat Bohemky po čtyřech letech. Poslední ligový zápas se v Ďolíčku uskutečnil 17. května 2003 mezi Bohemians a Spartou. Tehdy se ale utkání nedohrálo kvůli inzultaci rozhodčího.

Tentokrát se Bohemka snaží na utkání připravit i po bezpečnostní stránce. "Investice do bezpečnosti několikanásobně převyšuje naše zvyklosti. Jedná se o statisíce, protože najímáme zvýšený počet lidí z bezpečností agentury, více pořadatelů. Úzce spolupracujeme s policií i s dalšími složkami," popisuje přípravy na neděli Kristek.

Fanoušci Bohemians, kteří i sami přispěli při rekontrukci, věří, že stadion zůstane nepkozen, i když slovní výpady některých fanoušků Baníku na internetu nezní příliš přátelsky. "Chceme i fanouškům Baníku poskytnout maximum, co můžeme. Vedle našich příznivců jsou i oni výborní fanoušci a věřím, že se utkání ponese v přátelském duchu i v hledišti," dodal Kristek.