Prohlášení Bohemians k nedělnímu utkání

Vedení Baníku Ostrava ve svém pátečním prohlášení vyjadřuje znepokojení nad bezpečnostními opatřeními, která jsou provedena na nově zrekonstruovaném stadionu Bohemians. Bohužel ale vedení veřejně nepromlouvá ke svým fanouškům, kterým se Bohemians snaží vyjít maximálně vstříc. Bohemians dramaticky navýšili počty pořadatelů a členů bezpečností agentrury a přijali i další opatření k zajištění nedělního utkání. Bohužel, část fanoušků Baníku otevřeně vyzývá k nepokojům, ačkoliv se jim Bohemians snaží poskytnout maximální množství vstupenek. Vedení Bohemians 1905 vydalo i oficiální reakci na předchozí vyjádření Baníku Ostrava.<br /> <b>Oficiální stránky Bohemians navíc připravují ve spolupráci s fanoušky Baníku vysílání Rádia Bohemka přímo pro ostravské příznivce. Rádio Bohemka tradičně vysílá přímé přenosy ze zápasů, teď poběží souběžně dva přenosy - jeden pro fanoušky Bohemians a druhý pro fanoušky Baníku, komentovaný přímo fanouškem ostravského klubu.</b>

Prohlášení Bohemians k nedělnímu utkání

Prohlášení vedení Bohemians 1905 k nedělnímu utkání s Baníkem Ostrava

V pátek odpoledne proběhla na stadionu Bohemians ve Vršovicích schůzka vedení Bohemians 1905, zástupců ČMFS a Policie ČR. Za fotbalový svaz se inspekční návštěvy zúčastnili Ivo Lubas, Stanislav Rýznar, Josef Krula a Rudolf Řepka. Zástupci ČMFS konstatovali, že Bohemians 1905 udělali nadstandardní opatření k zajištění bezpečného průběhu nedělního utkání Bohemians 1905 – FC Baník Ostrava. Zároveň vyjádřili spokojenost s průběhem rekonstrukce stadionu Bohemians a se stavem prací na stadionu.

Všichni společně konstatují znepokojení nad přístupem vedení Baníku Ostrava. Ostravský klub vydal prohlášení, ve kterém uvádí, že se obává, aby nedošlo k ohrožení zdraví diváků. Místo toho, aby klub komunikoval především směrem ke svým fanouškům, vydává prohlášení, která situaci rozhodně neuklidní. Vedení Bohemians 1905 vyšlo vstříc všem požadavkům Baníku Ostrava. Navýšili jsme kvótu vstupenek pro fanoušky do sektoru hostí trojnásobně, vyčlenili jsme fanouškům Baníku celou tribunu za brankou a připravili jsme o místa stovky fanoušků Bohemians 1905, kteří měli o tato místa zájem. O to víc nás mrzí současný přístup vedení ostravského klubu, které neoslovuje své fanoušky.

Věříme, že nedělní zápas bude oslavou fotbalu, na které se budou podílet vynikající fanoušci Baníku i Bohemians. V zájmu všech je klidný průběh utkání, které bude mít bezesporu vynikající kulisu tak, jako všechny zápasy ve vršovickém Ďolíčku v uplynulých letech.

Vedení Bohemians 1905 a.s.