První gól z ofsajdu

Baník Ostrava předvedl v Praze velmi dobrý výkon, ale o svém vítězství rozhodl gólem z ofsajdu. "Samozřejmě nás to mrzí, ale nemůžeme se na to vymlouvat," říká sportovní manažer Bohemians Zbyněk Busta. Ve 14.minutě se Klokani nejprve elegantně dostali ze složité situace krátkými narážečkami, ale kombinaci na vlastní polovině poté trochu přehnali. Lukáš se snažil míč odkopnout, ale trefil jen Mageru, od kterého míč putoval ke Svěrkošovi, který ale v tu dobu stál v ofsajdu. Rozhodčí to ale nepostřehli, takže se Svěrkoš rozběhl na bránu, přetlačil Marka a prostřelil Sňozíka. Baník vedl 1:0 a poté kontroloval hru.

První gól z ofsajdu

Hráči Bohemians ani příliš neprotestovali, jen brankář Radek Sňozík běžel k postranní čáře k asistentovi rozhodčího. Ozývali se však diváci na hlavní tribuně, kteří viděli situaci zblízka. Nákop Lukáše se odrazil od Magery ke Svěrkošovi, který stál metr za obránci. "Čekal jsem, že rozhodčí zapíská, ale když se nic nedělo, tak jsem běžel na branku a soustředil jsem se, abych překonal jednoho obránce, který měl atakoval. Asi to ofsajd byl," přiznal střelec branky Václav Svěrkoš.

Televizní záběry potvrdily, že se jednalo o ofsajd. Potvrdil to i rozbor delegáta Miroslava Noháče s tím, že asistent rozhodčího Jiří Jiřík chyboval a udělil mu velmi nízkou známku 2 na desetibodové stupnici. Hlavní sudí Jílek dostal známku 6. Jejich výkon bude ještě řešit komise rozhodčích a delegátů.
Sudí ještě před prvním gólem odmávali ofsajd Vladimíra Bálka, který si mezi obránci předkopl míč a sám si ho doběhl, nemohl tak být v ofsajdu. Pohledem z tribuny se zdál být výkon hlavního sudího Jílka velmi dobrý, jeho asistenti Koše a Jiřík se však dopustili řady přehmatů a nepřesných rozhodnutí.