Zvítězila zkušenost nad nadšením

Bohemka prohrála, ale lidé neodcházeli domů zklamaní. Po čtyřech letech znovu viděli v Ďolíčku první ligu a hlavně domácí předvedli výkon plný odhodlání a nadšení. Ale na ostravskou zkušenost to přeci jen nestačilo. "Dnes to bylo hlavně o zkušenosti. Z toho plynulo, že jsme po hloupé individuální chybě dostali první gól," říkal po utkání trenér Bohemians Václav Hradecký. Čtveřice nejzkušenějších Klokanů Sňozík, Šmarda, Rada a Slezák patřila k nejlepším na hřišti, ostatní s ligovým fotbalem nemají tolik zkušeností. Čtveřice hráčů ze základní sestavy Bohemians nastoupila v nejvyšší soutěži vůbec poprvé. "Fotbal hrály oba celky výborný. V té kulise to snad ani jinak nešlo," prohlásil po zápase trenér Baníku Karel Večeřa.

Zvítězila zkušenost nad nadšením

Jako první se na pozápasové tiskové konferenci ujal slova trenér Baníku. "Utkání splnilo očekávání. Byl to výborný zápas a kdyby jich liga měla více, patřila by ke špičkovým soutěžím v Evropě. Do utkání jsme vstoupili dobře, pomohl nám rychlý gól. Ovšem pak jsme trochu vyklidili pozice, hráli jsme komplikovaně a Bohemka nás přehrávala," hodnotil Karel Večeřa průběh první půle. "Po přestávce jsme se více zatáhli, soustředili jsme se na brejky. Rozhodující byla pasáž okolo šedesáté minuty, kdy to byl fotbal nahoru dolů a na obou stranách bylo několik možností. Nám se podařilo rozhodnout až na třetí pokus," popsal Večeřa průběh druhé půle, která přinesla vynikající podívanou.

Bohemians se představili ve velmi dobrém světle. Jediné, co kazilo dobrý dojem z výkonu kolektivu, byla útočná fáze, kdy se Klokani nedokázali propracovat do vážnější šance. "Chybělo nám i více zkušenosti. Ten první gól byl vyloženě hloupí, Baníku jsme ho nabídli," vrátil se na začátek zápasu Václav Hradecký. O ofsajdu, ze kterého gól padl, nikdo nemluvil. Úvodní gól ovlivnil průběh zápasu, ale Baník se zdál být celkově vyspělejším týmem a kráčel za vítězstvím. "Jsme rádi, že se nepotvrdily obavy o rizikovosti utkání. Atmosféra byla vynikající," dodal Hradecký a ještě shrnul druhou polovinu zápasu. "Chtěli jsme vyrovnat, více jsme otevřeli střed hřiště, což přinášelo i nebezpečné brejky soupeře. My jsme se dostali k několika možnostem, ale bohužel neúspěšně. Měli jsme pasáže, kdy jsme byli lepší, což je pozitivní."