Zatím chybí zkušenost a útočná fáze

První zápas s Baníkem ukázal momentální stav kádru Bohemians. Realita není rozhodně špatná, Bohemka si během zápasu vypracovala místy převahu, ovšem chyběla finální fáze. Jen výjimečně se Klokani dostali do zakončení. "Měli jsme hodně centrů ze stran, které vypadaly slibně, ale žádný jsme netrefili. Možná to bylo špatným nabíháním nebo jsme prostě neměli štěstí," říká útočník Vladimír Bálek, pro kterého to byl po delší době první loigový zápas. "Oproti druhé lize byla obrana Baníku fotbalovější a jistější. Nedopouštějí se chyb," dodal Bálek.<br /> <i>V článku naleznete i nové fotografie od Sváčiho.</i>

Zatím chybí zkušenost a útočná fáze

Většina hráčů Bohemky viděla hlavní rozdíl ve zkušenosti mezi oběma týmy. "Myslím, že se budeme dál zlepšovat. Polovina kluků, kteří dnes nastoupili, hráli v lize poprvé, což musí být znát," řekl kapitán Dalibor Slezák. Podobně to vidí i další zkušený ligový hráč v dresu Bohemians Michal Šmarda. "I když jsme jako tým měli méně zkušeností, podali jsme kolektivní výkon, je v útočné fázi nám chybělo více odvahy a klidu."

Zkušenosti budou přibývat s dalšími ligovými zápasy, kádr útočníků by se mohl brzy rozrůst o dalšího hráče, ale už teď může Bohemka sázet na skvělé fanoušky. "Atmoféra byla vynikající. Oba kotle fandili skvěle a naši fandové povzbuzovali, i když se nedařilo. To jinde není a moc nám to pomáhá," prohlásil Šmarda a dodal. "Lidi viděli, že jsme do toho dali všechno." Nakonec se nekonaly ani žádné výtržnosti, který se média obávala. "Věřil, že se to dohraje bez problémů. Během týdne se tady dělala velká opatření a přípravy," řekl Vladimír Bálek.

Bohemka si bude moci spravit náladu v Liberci, který v úvodním zápase prohrál na Spartě 0:1. Utkání se hraje v pondělí od 17:15 a na sever Čech se chystá znovu početná výprava fanoušků Bohemians.