Remíza starších dostenců se Spartou

Po dvou zcela odli&scaron;ných polo&#269;asech se nakonec na domácím h&#345;i&scaron;ti ve Vr&scaron;ovicích ná&scaron; star&scaron;í dorost rozd&#283;lil ve vlo&#382;eném zápase 1. kola &#268;PP ligy se Spartou o body po remíze 1:1. Reportá&#382;, sestavu a statistiky od Ing. Tomá&scaron;e Morávka, vedoucího týmu,&nbsp;naleznete uvnit&#345; &#269;lánku. <strong>Aktualizováno,</strong>&nbsp;v zápase hraném od 13:15 porazili mlad&scaron;í dorostenci&nbsp;letenského rivala&nbsp;2:0.

Remíza starších dostenců se Spartou

V 1. poločase jsme po symbolickém úvodním tlaku upadli do bezradnosti a nevytvořili před reprezentačním brankářem Machynkem žádnou vážnější situaci, naopak, ve 21. min. se díky nedostečné komunikaci v zádních řadách Bohemky dostal zbytečně odvracený centr hostů k Droppovi a ten pěknou střelou zpoza vápna otevřel skóre. Sparta hrála jednoduše a dostávala míče poměrně snadno před naši branku, kde číhal vysoký Kadlec. Naštěstí ani on, ani jeho spoluhráči je nedokázali usměrnit mezi tyče.

O přestávce by příznivci domácích jistě brali remízu, po závěrečném hvizdu rozhodčího řada z nich odcházela zklamána ziskem pouhého bodu. Jako již několikrát, teprve po poločasové přednášce (byla údajně poměrně hlasitá) trenérského tria Hradecký, Požár, Pergl pochopili klokani, co mají hrát. Obraz hry se zcela změnil a pod tlakem byli najednou mladí sparťani. O zasloužené vyrovnání se postaral  střídající René Pivarník v 72. minutě. Závěr utkání ještě oživil další střídající hráč, Jakub Vágner, ale když neproměnil Honza Morávek svůj postup na brankáře a Honza Škornička hlavičkoval do jeho náruče, spěl zápas do remízové koncovky. V té se, bohužel, zranil Jirka Ptáček, který jinak ve středu zálohy odehrál výborné utkání. Zhruba 250 diváků, mezi kterými nechyběl trenér Busta a kapitán Slezák, tak vidělo slušný zápas s asi zaslouženou dělbou bodů.


Bohemians 1905 - AC Sparta 1:1 (pol. 0:1), hráno 15. srpna 2007

Góly:
72. Pivarník - 21. Droppa

Sestava Bohemians 1905: Židlický, Baubín, Pařízek, Busta, Engelmann (58. Vágner), Paluka, Ptáček, Morávek (K), Jakobovský, Dufek (86. Škornička), Fadrný (46. Pivarník)

autor: Tomáš Morávek