Bohemka byla lepší, ale nevyhrála

Pátý zápas bez vstřelené branky, ale také třetí utkání bez obdrženého gólu. To je bilance Bohemians po utkání v Jablonci. Bohemka si pomalu získává pověst výborně bránícího týmu, který se na gól hodně napracuje. V Jablonci byli Klokani herně lepším a aktivnějším týmem, znovu však neskórovali. "Sehráli jsme zejména v první půli herně slušné utkání, ale zase nám chyběly vyložené šance," říkal po utkání trenér Bohemians Václav Hradecký. Trenéři tentokrát do boje poslali útočnou dvojici Škoda - Polodna. "Škoda minulý týden čtyřikrát skóroval za rezervu a své místo v áčku si vybojoval dobrými výkony v béčku," vysvětloval nominaci mladého útočníka sportovní manažer Zbyněk Busta.

Bohemka byla lepší, ale nevyhrála

V černém hrající Klokani podporováni zhruba tisícovkou fanoušků Bohemians byli po většinu zápasu aktivnější a jen potvrzovali, že se jim na hřištích soupeřů hraje lépe. Bohemka za poslední rok prohrála venku jen jednou - nedávno v Plzni. V Jablonci sahali Bohemians dokonce po vítězství, dva poslední útoky ale zastavil praporek asistenta rozhodčího. Ordoš se kvůli verdiktu rozhodčích tak rozohnil, až dostal žlutou kartu.

Bohemians podali odpovědný výkon. Obraně kraloval Rada, dařilo se i krajním obráncům a záložníkům. "Musím kluky pochválit za odvedenou práci. Jen ten gól jsme mohli vstřelit, dýchalo by se nám lépe," prohlásil Hradecký.

Jablonecký trenér Luboš Kozel odhadl záměry Bohemky. „Věděli jsme že náš čeká soupeř, který umí bránit. Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, ale to se nám nepatřilo. Bohemka nás nepustila do naší kombinační hry. Především první poločas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Po příchodu Svátka se to zlepšilo, ale do vyložených šancí jsme se ani tak nedostali. Bohužel jsme branku nevstřelili a proto spokojeni být nemůžeme,“ neskrýval zklamání.

Bohemka má týden na přípravu na další střetnutí. V neděli v 16:30 vypukne bitva se Slavií. Už teď je stadion téměř vyprodán a Klokani budou chtít proti soupeři z Ligy mistrů ukázat svoji sílu.