Dorost: Slovácko - Bohemians 1905 1:2 (0:1)

Zápas star&scaron;ího dorostu na Slovácku nepostrádal rychlost, bojovnost a nasazení. K vid&#283;ní bylo spousta fotbalového um&#283;ní hrá&#269;&#367; obou týmu. Zejména hra, styl a my&scaron;lení Honzy Morávka je naprosto fantastické. Trené&#345;i museli &#345;e&scaron;it p&#345;ed utkáním n&#283;kolik zm&#283;n - na &#269;tvrte&#269;ním tréninku se zranil kanonýr a zárove&#328; kapitán Filip Busta. Z mu&#382;stvem sice na Slovácko odjel, ale p&#345;i rozcvi&#269;ce trenér&#367;m oznámil, &#382;e to bohu&#382;el nep&#367;jde. K zápasu byl tak nominován z B dorostu Michael Gröbl, který se trenér&#367;m odvd&#283;&#269;il parádním výkonem. Aktuální tabulky I. ligy <a href="/mladez/tym.aspx?kodmuzstva=3&amp;show=table">star&scaron;ího</a>&nbsp;a <a href="/mladez/tym.aspx?kodmuzstva=5&amp;show=table">mlad&scaron;ího</a>&nbsp;dorostu.

Dorost: Slovácko - Bohemians 1905 1:2 (0:1)

Do první půle vlétla Bohemka jako uragán. Veliká šance Morávka z první minuty, nebo perfektní centr Dufka na Gröbla tři minuty poté naznačoval, kdo bude pánem na hřišti. Ve 12. minutě se pěkně ukázal Morávek, jehož střela však skončila těsně nad slováckou svatyní. Ve 27. minutě to byl opět neúnavný Morávek, který tentokrát potěšil naší lavičku a vstřelil úvodní branku utkání. Ve 37. minutě zahrozili i domácí, ale  se střelou Mlátilíka si Židlický bez problému poradil. Do přestávky měl na kopačce další gól vršovický Martin Fadrný, ale to by se nesměl skvělým zákrokem prezentovat také domácí gólman Chvojka. V poslední minutě zase stálo obrovské štěstí na straně Slovácka, po nenápadné standardní situaci Jakuba Pařízka.

Vstup do druhého poločasu byl obdobný jako do toho prvého. V desáté minutě zahrával Engelmann rohový kop, který našel hlavu Morávka. Bohužel pro klokany skončil míč na tyči. O minutu později se situace opakovala a k veliké smůle nastřeluje tyč i Dufek. Od této doby hráči Bohemians přidávají „na plynu“, Slovácko pouze zoufale nakopává balóny. Přichází však osudná 66. minuta a faul našeho brankáře v pokutovém území. Ze značky pokutového kopu se nemýlí Kerbr a Slovácko dosáhlo vyrovnání. Škoda tří šancí Dufka, který šel pokaždé sám na branku, jeho koncovka v těchto situacích byla nadmíru žalostná. Proto se trenér Hradecký rozhoduje pro jeho střídání a v 83. minutě ho nahrazuje Vágner. O dvě minuty později střídá Škornička Paluku a na hře je to znát. Čerstvé posily burcují své spoluhráče k velkému náporu. Rozhodčí nastavuje tři minuty a hned v té první to přijde – střídající Škornička stanovuje parádní trefou na konečných 1:2 z pohledu domácích a Bohemka si tak do Vršovic přiváží zasloužené, ale těžko vybojované tři body.

Po zápase trenér Václav Hradecký řekl: "Jednoznačně kvalitní zápas. Škoda neproměněných tutovek 'Dufína'. V takovém zápase a díky šancím máme v prvním poločase vyhrávat 4:0 a zápas dohrát v klidu. Kluci do zápasu dali vše, jezdili, byli správně agresivní. Pro mnohé to bylo maximum, ale zase jiní mají navíc. Klukům děkuji a gratuluji."

1.FC Slovácko – Bohemians 1905 1:2 (0:1)
Branky:
66. Kerbr (pen.) - 27. Morávek, 90+1. Škornička
Diváků: 60 

Sestava Bohemians 1905: Židlický - Engelmann, Pařízek, Baubím, Gröbl, Paluka (85. Škornička), Novák(93. Dvořák), Morávek, Jakobovský (K),Dufek (83. Vágner), Fadrný


Identický výsledek 2:1 uhráli v Uherském Hradišti i mladší dorostenci, branky vstřelili kapitán Michal Hořínek a Václav Kadlec.


převzato z http://www.kenguru.cz