Starší dorost zvítězil ve vršovickém derby

Starším dorostencům se v 9. kole nejvyšší dorosteneké soutěže podařilo napodobit vítězství A-týmu dospělých. Na slepené branky Lukáše Jakobovského a Lukáše Paluky v závěru prvního poločasu sice soupeř ve druhém poločase odpověděl aktivní hrou, řadou šancí a také brankou Hoška v 51. minutě, ale snahu sešívaných o zvrat definitivně utnul Jan Morávek brankou v 80. minutě a pečetil výhru Bohemians 3:1 nad vršovickým sousedem. Starší dorostenci vyhráli třetí zápas v řadě a po nepříliš vydařeném vstupu do sezony stoupají tabulkou vzhůru, v příštím kole přivítají opět doma tým z čela ligy, Baník Ostrava, zápas se hraje v sobotu 6. října od 10:15 "na Lokádě". 

Starší dorost zvítězil ve vršovickém derby

První šanci zápasu si vypracovali hráči Bohemians již ve 3. minutě, z levé strany odcentroval Fadrný na vzdálenější tyč na Dufka, který zblízka mířil jen do boční sítě. Odpověď Slavie přišla v 9. minutě, pozornost Židlického v brance vyzkoušel Klavík střelou z hranice velkého vápna, mířil naštěstí jen do míst, kde byl připravený gólman. O pět minut později vyslal slabou střelu na branku Slavie Dufek, následná akce sešívaných skončila po centru zprava v rukavicích gólmana Židlického. V následujících minutách se hrálo bez větších šancí na obou stranách, pozorné obrany likvidovali náznaky šancí na obou stranách. Ve 20. a 38. minutě byla obrana sešívaných pozorná při centrech Engelmanna a Morávka z levé strany pozorná a přihrávky včas zblokovala na roh. První gólová akce zápasu přišla ve 43. minutě, Bohemians rozehráli autové vhazování na levé straně, Fadrný si pokryl míč a křížným centrem přes vápno Slavie našel nekrytého Jokobovského, který dostal Bohemians do vedení 1:0. Sešívaní jakoby se již viděli v kabinách, po rozehrání ze středového kruhu ztratili míč, Morávek potáhl akci po levé straně a naservíroval finální přihrávku do vápna k Palukovi, který neměl problém se zakončením a zvýšil vedení Bohemians na 2:0.

Druhý poločas začal mnohem aktivněji soupeř a ovoce sklidil v 51. minutě, přímý kop z pravé strany podcenil gólman Židlický, na centr nedoskočil a míč se snesl k Hoškovi, který zblízka nemohl minout, 2:1. V 57. minutě opět zahrozila Slavie, po závaru ve vápně se do střely z hranice vápna opřel jeden z hostujících hráčů, ale naštěstí trefil jen spoluhráče, od kterého se míč odrazil do zámezí, za dalších 5 minut bylo opět rušno před brankou Klokanů, centr z pravé strany prošel mezi gólmanem i obránci a na slavistického Vyhnal zívala odkrytá branka, ale i takovouto tutovku lze neproměnit a Vyhnal trefil tyč. Jakoby si Klokani vybírali tu smůlu předchozích zápasů, kdy to byli oni, kdo pálil 100% šance. V 66. minutě předvedli Bohemians pěknou rychlou kombinační akci po ose Morávek - Fadrný - Paluka - Morávek, ale špílmachrovi se stihl do zakončení vrhnout obránce soupeře a střelu Morávka zblokoval. Slavia měla šanci na další zkorigování skóre v 72. minutě, kdy sešívaní zahrávali přímý kop z ideální pozice, ale Šimeček nastřelil jen zeď a další pokus po odražené střele skončil přesně v náruči Židlického. V 80. minutě zpečetil výhru Bohemians nad vršovickým sousedem Morávek, na jeho křížnou střelu ve vápně z levé strany vápna neměl gólman Berkovec nárok, 3:1. V 89. minutě zahrozil ještě slavistický Sobišek střelou z 25 metrů, která šla metr vedle pravé tyče Židlického branky, ale to bylo vše a stav 3:1 již zůstal nezměněn, vítězství Boehmians nad Slavií bylo již třetím v řadě a dorostenci si v ligové tabulce opět polepší.


Bohemians 1905 - Slavia Praha 3:1 (2:0)

Branky: 43. Jakobovský, 44. Paluka, 80. Morávek - 51. Hošek.
Rozhodčí: Urban - Pešek, Obst.
Diváci: 150.

Sestava Bohemians 1905: Židlický - Baubín, Pařízek, Busta (K), Engelmann - Jakobovský, Morávek, Gröbl, Paluka (67. Novák) - Dufek (79. Vágner), Fadrný