Chceme navázat na Slavii

Maximální nasazení, bojovnost a góly - to chtějí fanoušci Bohemians po svých fotbalistech i v neděli proti Českým Budějovicím. Souboj se sousedem v tabulce nabídne určitě dramatickou podívanou a bude důležitý zejména pro vývoj v tabulce. "Chceme vyhrát, je to náš cíl. Teď nás čekají tři utkání, která jsou velmi důležitá," připomíná sportovní manažer Zbyněk Busta nastávající tři ligové souboje - s Českými Budějovicemi, na Kladně a s Mostem. Na nedělní utkání, které začíná v 16 hodin, je zatím dostatek vstupenek, pokladny otevřou v neděli již ve 14 hodin. "Atmosféra se Slavií byla fantastická, těším se, že to lidi zopakují i teď," přeje si Marek Nikl.

Chceme navázat na Slavii

Trenéři naordinovali hráčům tradiční tréninkový plán. V pondělí po zápase výklus v Krčském lese, v úterý volno, ve středu dopoledne trénink na hřišti a odpoledne posilovna, ve čtvrtek jedna dopolední fáze a v pátek znovu dvojboj "hřiště - posilovna". V sobotu pak vše vyvrcholí předzápasovým tréninkem a odjezdem na soustředění. "Chci, aby hráči byli i před domácím utkáním pohromadě a soustředili se na zápas. Dříve jsme se scházeli po poledni v den utkání, teď jsme pohromadě od večera předešlého dne," popisuje Busta změnu přípravy na utkání oproti předešlým sezonám.

Na soustředění ovšem s týmem nevyrazí dvojice útočníků. Vladimír Bálek a Michal Ordoš jsou stále zranění. "Bálek má dlohodobé zranění kotníku, možná bude chybět celý podzim. Ordoš si natáhl stehenní sval a snad se dá dohromady přes reprezentační přestávku," popisuje Busta zdravotní stav kádru. Ostatní hráči jsou v pořádku, kvůli trestu z pohárového utkání v Břeclavi bude chybět ještě Růžička, který si odpyká druhé (poslední) utkání. Absence dvou vysokých útočníků trenérům dělá starosti. Z vysokých hráčů už je k dispozici jen Milan Škoda, který nyní nastupuje pravidelně a v týdnu se dostal dokonce do nominace reprezentační jednadvacítky jako náhradník.

Oproti poslednímu utkání možná dojde k několika změnám. "Uvidíme, jak bude ještě probíhat příprava. Dobře vypadá v poslední době Rychlík, tak se rozhodneme, zda ho zařadíme do sestavy," říká Busta. "České Budějovice vyhrály v posledním utkání, trenér Straka poprvé zvítězil, což může týmu jen pomoc. Bude to jiný zápas než proti Slavii, která tady hrála otevřený fotbal," dodal Busta. Nedělní utkání začíná už v 16 hodin, pokladny se otevřou dvě hodiny před utkáním.