Chybělo štěstí i fotbalové umění

Trenéři Bohemians neskrývali ztrátu jen za smůlu v zakončení. Čtyři nastřelená břevna a dva inkasované góly po tečích obránců nebyly jedinou příčinou porážky. "Pro nás to bylo důležité utkání, ale vstoupili jsme do něho křečovitě, scházel nám pohyb a celkově to byl z naší strany úplně jiný zápas než proti Slavii," řekl po utkání trenér Václav Hradecký. Sportovní manažer Zbyněk Busta ho doplnil. "Nepodali jsme dobrý výkon a na břevna se nelze vymlouvat. Někteří hráči dostali šanci se ukázat, ale bohužel ji vůbec nevyužili." Naopak trenér Českých Budějovic František Straka zářil spokojeností. "Pro nás jsou to nesmírně důležité tři body, jelikož jsme porazili svého přímého konkurenta v tabulce."

Chybělo štěstí i fotbalové umění

Bohemians vstoupili do utkání aktivněji, i když očekávaný tlak se nekonal. "České Budějovice začaly hodně ostře, některé fauly byly hodně tvrdé a navíc kouskovaly hru častým ošetřováním. Nemohly jsme se dostat do tempa a pak navíc přišla úvodní branka po chybě ve středu hřiště," hodnotil utkání Zbyněk Busta.  "První gól jsme dostali po hrubé chybě při rozehrávce, své vedení pak hosté potvrdili druhou brankou. Ve druhém poločase to už byla z naší strany pouze křeč a soupeř si hlídal výsledek," dodal po utkání Hradecký. Před prvním gólem ve středu hřiště chyboval Kunášek, ale levý záložník Bohemians patřil k těm lepším v nedělním utkání. "V záloze jsme se rozhodli na pravé straně pro Kotyzu, protože v posledních zápasech prokazoval zlepšenou výkonnost, bohužel teď zklamal. Podobně Polodna dostal příležitost, protože jsme očekávali, že se dostaneme do většího tlaku a on dokáže prodat své zkušenosti. Bartek byl ve druhé půli platnějším hráčem," prohlásil Busta.

"Nehrálo se tak o tři, ale spíše o šest bodů. Proto je to pro nás cenné vítězství," řekl František Straka, který tak mohl oslavit svou první výhru u mužstva na hřišti soupeře. "Uhráli jsme nulu vzadu, ale v prvním poločase jsme měli hodně štěstíčka, domácí trefili snad tři břevna. Fotbal se ale hraje na góly a ty jsme dali my," dodal. Klokani trefili během zápasu čtyřikrát břevno - dvakrát Lukáš, jednou Slezák a Nikl. "Těch šancí bylo opravdu hodně, ale nebylo to jen o smůle," řekl Václav Hradecký.

Trenéři rozebírali zápas v útrobách hlavní tribuny ještě několik hodin po jeho skončení. "Je před námi reprezentační pauza, musíme se dát dohromady, čekají náš důležitá utkání s Kladnem a Mostem," burcuje Zbyněk Busta.