Dřeli jsme, ale bohužel bez odměny

Bohemka dala venku gól, měla i další šance, přesto nakonec prohrála. Klokani předvedli zlepšený výkon na hřišti soupeře, byli aktivní, ale do kolen je srazili individuální chyby a nevídané trefy soupeře. "Byli jsme zaskočeni sestavou soupeře, ne jeho hrou. Podal velice bojovný a kvalitní výkon," hodnotil výkon Pražanů trenér Kladna Jaroslav Šilhavý. Bohemians byli po většinu prvního poločasu lepším týmem, ale do kabin odcházeli za stavu 1:2. "Dřeli jsme, ale soupeř potrestal naše chyby," řekl po utkání trenér Bohemians 1905 Václav Hradecký.

Dřeli jsme, ale bohužel bez odměny

Zápas povázely rozmary počasí. Slunce se střídalo se sněhem, těžký terén byl ale stejný pro všechny. Z počátku se s tím lépe vypořádalo Kladno. Čáp trefil nádherný přímý kop. "Domácí byli aktivnější a pohyblivější, po chybách ve středu hřiště musel přijít faul a z následného trestného kopu jsme inkasovali," popsal situaci Hradecký. Přímý kop následoval po faulu Šmardy, který velmi příšně odpískal hodně nepřesný sudí Kocián. Bohemka poté převzala iniciativu, ovšem musela udělat vynucené změny v sestavě. po tvrdých střetech se soupeřem musel odstoupit zraněný Šmarda, kterého na postu levého obránce nahradil Kunášek. "Na netradičním postu odehrál velmi dobrý zápas," hodnotil Kunáškův záskok Hradecký. Se zraněním se potýkal i Růžička, ale utkání nakonec dohrál.

Klokani vyrovnali po brance Matůše, který svoji trefu doslova vybojoval. "Konečně jsme venku dali gól, ale body opět nezískali. Bylo to bojovné utkání na velice náročném terénu a hráči obou týmů museli devadesát minut tvrdě pracovat.  Podařilo se nám vyrovnat, ale domácí ještě do poločasu dokázali vývoj zvrátit. Dřeli jsme do poslední minuty, brankové situace byly na obou stranách. Mohli jsme vyrovnat, ale i inkasovat potřetí," zhodnotil Hradecký další vývoj zápasu. Po vyrovnání totiž výkon Bohemians trochu polevil a po chybě Adama ve středu hřiště a chybě Sňozíka se trefil těsně před půlí Jeslínek. "Vítězství si velmi cením. Mohli jsme i zvýšit, ale v 90. minutě jsme přežili klinickou smrt. Za výkon patří hráčům uznání. Po nešťastném vyrovnání nás zachránil letos střelecky disponovaný Jeslínek," dodal Jaroslav Šilhavý, který připomněl Adamovu tyč z poslední minuty.

Bohemka nastoupila v netypické sestavě. Kromě obrany se celá základní jedenáctka překopala. "Vsadili jsme na bojovné typy, bohužel nám před utkáním vypadl Nikl. Růžička měl více defenzivních úkolů, Bartek měl naopak více podporovat ofenzivu," zdůvodnil nasazení krajních záložníků sportovní manažer Zbyněk Busta. Ve středu zálohy se představila dvojice Ivan Hašek - Lukáš Adam. Na hrotu operovala dvojice Matůš - Slezák. Kapitán týmu plnil roli spojky mezi útokem a zálohou, ve druhé půli ho nahradil Ordoš, který se už posunul na post typického hrotového hráče. "I přes porážku jsme v utkání našli pozitiva. Teď nás proti Mostu čeká jediná povinnost - zvítězit. Lidé nás poženou dopředu. Věřím, že s jejich pomocí to zvládneme," doplňuje Hradecký.