Čtveřice zraněných na marodce

Bohemka po víkendu počítá i další ztráty. Proti Kladnu se nepodařilo uhrát alespoň bod, navíc dva hráči jsou po zákrocích soupeře zranění. Michal Šmarda se zranil a musel střídat již v průběhu první půle. Jan Růžička s bolestivým zraněním odehrál většinu utkání, ale dohrál do konce. Do zápasu vůbec nenastoupil Marek Nikl, který si na předzápasovém tréninku v sobotu natáhl sval. Dlouhodobě zraněný Vladimír Bálek se připravuje individuálně.

Čtveřice zraněných na marodce

Marek Nikl - zranil se v sobotu patnáct minut před koncem předzápasového tréninku. Ihned odjel k lékaři, v pondělí podstoupil další vyšetření. "Má ve stehenním svalu drobné prasklinky, má nařízený klid. Uvidíme v druhé polovině týdne, ale utkání s Mostem spíše nestihne," říká sportovní manažer Bohemians Zbyněk Busta.

Vladimír Bálek - jeho zranění se zřejmě protáhne na celý podzim. Odehrál jen první dvě kola, dva měsíce už je mimo hru a jeho návrat je zatím v nedohlednu. Bálek má poškozené pouzdro kotníku, zranění se mu obnovilo v tréninku a pomalu se připravuje na návrat. "Zatím chodím k lékařům na rehabilitaci a rád bych začal v příštím týdnu vyklusávat," říká Bálek.

Michal Šmarda - ve 27. minutě zápasu s Kladnem odkulhal zraněný a musel ho střídat Kunášek. Šmarda si po jednom ze soubojů poranil koleno a má nařízený klid. Utkání s Mostem by mohl stihnout.

Jan Růžička - po tvrdém střetu byl zraněn ve stejné minutě jako Šmarda. Za postranní čarou se dokonce začal rozcvičovat Kotyza, ale Růžička utkání dohrál i s bolestí. Do středy bude odpočívat, pak by se měl postupně zapojit do přípravy.