Matůš: V neděli do toho dáme všechno!

Lukáš Matůš patřil v posledním zápase na Kladně rozhodně k našim nejlepším hráčům. Statečně se bil na hrotu a jako první konečně protrhl střelecké trápení na hřištích soupeřů. Místo v sestavě si vybojoval kvalitními výkony za B-tým. Teď bude i na něm ležet odpovědnost při důležitém utkání s Mostem. "Bude to moc důležitý zápas. Věřím, že nás lidi podrží, musíme to společně zvládnout," říká Lukáš Matůš.

Matůš: V neděli do toho dáme všechno!

Na Kladně jste nastoupil po delším čase zase v základní sestavě a konečně jsi dal venku gól. Takže spokojenost?

"Vzhledem ke konečnému výsledku určitě ne. Sám jsem byl samozřejmě rád, že mi dal trenér Busta zase důvěru. Snad jsem ho nezklamal, snažil jsem se odvést poctivou práci. Ten gól mi určitě udělal radost."

Jinak však bohužel zůstává soupeřova branka zakletá. Šance opět nějaké byly, ale zase nic z toho. Jak z toho ven?

"Vážně nám to tom nepadá. Musíme přidat na důrazu ve vápně a nějak to konečně zlomit. Také nám možná schází trochu toho štěstíčka. Ve druhé lize nám tam při jarní jízdě spadlo skoro všechno, na co jsme sáhli. Teď trefujeme tyče nebo soupeřovy obránce. Soupeři přitom jednou vystřelí a hned je z toho gól."

V neděli nás čeká existenční zápas s Mostem. Jak vypadá příprava?

"V pondělí jsme měli regenerační výklus, v úterý dostal celý mančaft volno a ve středu jsou v plánu dva ostré tréninky, při kterých nás trenér určitě již začne připravovat na neděli."

Co by podle tebe mohlo na Most platit?

"Musíme na ně vlítnout hned od začátku. Určitě to chce dát hlavně první branku. Nejlépe hned na začátku jako proti Slavii. Pak věřím, že se dostaneme do euforie a začne se nám dařit. Ono je totiž strašně těžké dohánět náskok soupeře, jak se nám to stalo v posledních třech zápasech."

Co by jsi nakonec vzkázal fanouškům?

"Určitě jim můžu slíbit, že v neděli do toho dáme všechno. Budeme bojovat na 150 %. Nic jiného než tři body pro nás neexistuje."