Mládí nezklamalo, ale nepostoupilo

Karel Rada, Michal Šmarda, Pavel Horváth - to je jen jedna ze skupinek hráčů, která středeční derby sledovala z hlediště. Fotbalisté Bohemians přijeli na Spartu s mladým kádrem, který se ale předvedl ve slušném světle. Sehrál s obhájcem trofeje po většinu zápasu vyrovnanou partii a kdyby v závěru Bartek v nadějné pozici vyrovnal, mohlo být na Letné ještě drama. "Pro nás to byl v mnohém poučný zápas, Sparta ale postoupila zaslouženě. Škoda jen, že jsme nedokázali proměnit tu naší šanci ve druhém poločase," prohlásil po utkání Václav Hradecký, trenér Bohemians 1905.

Mládí nezklamalo, ale nepostoupilo

Pro mnohé hráče byl tento zápas testem, jak zapadli do dospělého fotbalu. "Takový zápas prokáže jejich připravenost a je to ideální příležitost. V lize hrajeme pod tlakem, v naší situaci není sebemenší prostor na zkoušení a ti kluci potřebují růst. Z tohoto pohledu zápas na Spartě splnil svůj účel. Bohužel jsme prohráli, měli jsme navíc, protože Bartkova šance volala po vyrovnání," řekl po zápase sportovní manažer Zbyněk Busta. Klokani vstoupili do utkání velmi dobře. V první půli vzdorovali Spartě a byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Zelenobílí dobře napadali, Sparta chybovala v rozehrávce, ale ke konci poločasu přebrala Sparta iniciativu a po Kiselově přímém kopu šla do vedení. "Škoda, že jsme neudrželi nerozhodný stav do přestávky, pak by Sparta znervózněla," posteskl si Hradecký.

Druhý poločas přinesl více šancí a trvalejší převahu Sparty. paradoxně však mohla skórovat Bohemka, když Bartek zblízka hlavičkoval do protipohybu brankáře, ale Grigar skvěle vyrazil. "Lepší byla z naší strany druhá půle, v níž jsme měli řadu šancí, a škoda jen, že naše zakončení znovu nebylo ideální," prohlásil Michal Bílek, trenér Sparty.

Bohemka na Spartě ostudu rozhodně neudělala a ověřila si, že za necelé dva týdny může na Letné bojovat o dobrý výsledek. Tentokrát na Letné chyběl se zraněným kotníkem Dalibor Slezák, s nataženým svalem Marek Nikl, s pochroumaným kolenem Michal Šmarda, dále zranění Bálek s Růžičkou a několik dalších hráčů. "Chtěli jsme jim dát prostor k vyléčení. Kromě Šmardy a Bálka snad v neděli budou všichni v pořádku. V Brně nám navíc bude chybět kvůli žlutým kartám Lukáš, takže Pávek s Turtenwaldem si dnes zahráli o nominaci k tomuto utkání," poznamenal Busta. O tom, jak to dopadlo, se fanoušci dozvědí v neděli večer.

Po pěti letech se Klokani probojovali do 4. kola Poháru ČMFS. Po boji podlehli na Letné, ale odvážným výkonem na sebe upozornilo několik hráčů, se kterými může Bohemka do budoucna počítat. "Pro některé je to další posun v kariéře, věřím, že nám i tento zápas přinese do budoucna hodně pozitiv," dodává Václav Hradecký.