Vyloupíme potřetí teplická Stínadla?

Souboj Davida s Goliášem. Tak by se možná dal nazvat náš příští zápas s Teplicemi. Statistika obou mužstev hovoří jasnou řečí. Teplice jsou v tabulce na druhém místě a doma zatím neztratily ani bod. My jsme naopak na úplném dně a venku jsme zatím vyválčili pouhé dva body. Přesto není potřeba dopředu klesat na mysli. Vždyť poslední zápas na Stínadlech (ve druhé lize s Ústím nad Labem) jsme vyhráli a tři body za výhru 1:0 jsme si ze severu Čech přivezli i z naší poslední ligové návštěvy na jaře roku 2003. Takže do třetice všeho dobrého! Fanoušci Bohemians mají v Teplicích vyčleněný sektor pro 2000 příznivců, vstupenky jsou k dispozici na pokladnách teplického stadionu a stojí 80 Kč.  

Vyloupíme potřetí teplická Stínadla?

Náš víkendový sok se může pochlubit poměrně bohatou historií. První ligu začal hrát již v roce 1948. Na začátku 50. let sice přišel pád o soutěž níž, ale od sezony 1964/65 patřil tehdejší Sklo Union Teplice opět ke stabilním účastníkům nejvyšší soutěže. Druhý delší výpadek nastal na začátku 80. let, po dlouhou dobu 16 let se teplický klub až na jednu výjimkou pochyboval na hranici druhé a třetí ligy. Zpátky mezi elitu se probojoval v roce 1996 a návrat to byl vskutku impozantní. Vedení Teplic vybudovalo zakrátko za přispění movitých sponzorů velmi silné mužstvo, které obsadilo v sezóně 1998/99 vynikající druhé místo. Od té doby se však ambiciózní celek pohybuje většinou uprostřed ligové tabulky. Posledním větším úspěchem byla bronzová příčka v sezoně 2004/05.
Jednoho poměrně velkého úspěchu dosáhli Tepličtí i v pohárové Evropě. Ve zmiňované sezoně 2004/05 postoupili až do jarní části Poháru UEFA. Na své cestě dokázali vyřadit německý Kaiserslautern i nizozemský Feyenoord Rotterdam. Konečnou jim vystavil až „zelenobílý“ Celtic Glasgow.

V průběžné ligové tabulce patří Teplicím druhé místo za Slavií. Jak již bylo řečeno, doma zatím neztratili ani bod a do sítě soupeřů nasázeli již 14 branek. Nejvíce z nich talentovaný útočník Martin Fenin, který však bude kvůli čtyřem žlutým kartám sedět v neděli na tribuně. Ofensivní síla soupeře je i tak obrovská, standardní situace skvěle zahrává Doležal, po křídle se probíjí nestárnoucí Verbíř a výborné výkony dokáže předvést i Gašparík. Velice slušně si počíná také obrana dirigovaná Petrem Lukášem, mladším bratrem Pavla Lukáše. Největší zásluhu na výsledcích Teplic má pak bezesporu reprezentační asistent Petr Rada, který k týmu přišel v létě z Jablonce.

Stínadla byla pro Klokany vždy zakletá. Z Teplic jsme pravidelně odjížděli s porážkou, výjimkou byl poslední zápas na jaře 2003, kdy se nám při snaze o odvrácení sestupu podařilo v předposledním ligovém kole zvítězit 1:0 brankou Libora Baláže.

Poslední vzájemná ligová utkání:
podzim 2001 Teplice – Bohemka 3:2
jaro 2002 Bohemka – Teplice 1:0
podzim 2002 Bohemka – Teplice 2:3
jaro 2003 Teplice – Bohemka 0:1