Anketa - nejlepší hráč roku 2007

Blíží se konec roku 2007, přichází čas bilancování a statistik. Konec roku je v Bohemce už tradičně spojen s Vánoci s Klokanem a vyhlášením nejlepšího fotbalisty roku. Nejlepšího hráče, který v uplynulých dvanácti měsících oblékal zelenobílý dres, vybírají tradičně fanoušci v anketě na internetových stránkách a tentokrát máte možnost volit hráče i korespondečně. Nejlepší hráč obdrží putovní pohár pro vítěze na Vánocích s Klokanem v sobotu 15. prosince. Slavnostní vyhlášení je na programu v 17 hodin. Vylosovaní fanoušci, kteří se zúčastní volby, dostanou zajímavé a hodnotné ceny od partnerů Bohemians v řádu tisíců korun. Takže stojí za to hlasovat a podílet se na vyhlášení nejlepšího hráče. Hlasujte do čtvrtka 13. prosince do půlnoci.

Anketa - nejlepší hráč roku 2007

Anketa má zatím dva vítěze. V roce 2005 vyhrál hlasování fanoušků Dalibor Slezák, před rokem zvedl pohár nad hlavu Radek Sňozík. Nejlepšího hráče letošního roku zvolí fanoušci v následujících dvou týdnech. Bohemka má za sebou úspěšný rok, kdy se po famózním finiši probojovala do nejvyšší soutěže. V té se jí ale start příliš nevydařil a bojuje o záchranu. Ovšem nejen při mistrovských zápasech sklízeli fotbalisté Bohemians úspěchy. Hned na začátku roku vyhráli Fortuna Víkend šampiónů v Sazka Areně, dostali se do finále Tipsport cupu a ve druhé polovině roku postoupili do 4. kola Poháru ČMFS.

Jak volit

Internet
- nejlepšího hráče můžete zvolit prostřednictvím oficiálního klubového webu. Po přihlášení zvolte tři nejlepší hráče (v pořadí 1., 2., 3.) a odešlete. Hlasovat můžete zde. Hlasování končí ve čtvrtek 13. prosince v půlnoci.
Magazín Klokan - v magazínu Klokan při utkání s Libercem naleznete kupón, který lze odevzdat ve fanshopu do čtvrtka 13. prosince. Vyplňte nejlepší tři hráče a příšlušné údaje.
Dopis - volit nejlepšího hráče můžete i prostřednictvím poštovní korespondence. Vyplňte první tři místa, napište své jméno, adresu a telefonický kontakt a pošlete na adresu klubu s heslem ANKETA: Sekretariát Bohemians 1905, Vršovická 31, Praha 10, 101 00. Budou započítány hlasy došlé do čtvrtka 13. prosince. 

Koho volit

Každý fanoušek zvolí nejlepší trojici za rok 2007. První hráč dostane do ankety 3 body, druhý 2 a třetí 1 bod. Po sečtení bodů budou oznámeny výsledky na Vánocích s Klokanem. V nabídce se objevují všichni hráči, kteří v tomto kalendářním roce objevili v kádru A-týmu Bohemians, at už v ligovém nebo pohárovém utkání. Vybírat můžete z těchto jmen:

Adam Lukáš - byl jedním z tahounů mužstva ve druhé lize a pověstným štístkem. V sestavě s ním Bohemka 13 zápasů v řadě v první polovině této sezony neprohrála. Adam dal i rozhodující gól ve finále turnaje v Sazka Areně. V nejvyšší soutěži nastupuje střídavě a nevyniká z průměru.
Bálek Vladimír - na jaře patřil k základním kamenům sestavy a nejlepším střelcům. Dával klíčové góly - při domácím vítězství s Jihlavou 1:0, první gól na HFK. Nadějný vstup do ligové sezony mu překazilo zranění, tři měsíce byl mimo hru, takže v nejvyšší soutěži se zatím neprosadil.
Bartek David - letošní rok prožil ve stínu toho loňského. Po operaci slepého střeva zmeškal zimní přípravu a jeho výkony mají střídavou úroveň.
Brhlík Lukáš - nastupoval výhradně za divizní rezervu.
Cirhan Tadeáš - fanouškům Bohemky se výrazněji připomněl při pohárovém utkání na Spartě, kde odehrál ve středu zálohy slušný zápas. Jinak nastupoval za rezervu.
Císař Patrik - podobně jako Cirhan patřil k pozitivním novinkám pohárového utkání na Letné. Jeho místo je ale zatím stále v rezervě.
Formáček Eduard - do áčka se neprosadil a v létě odešel na hostování.
Hašek Pavel - na jaře bavil diváky na pravém kraji zálohy, kvůli nedisciplinované obraně, ale spíše jen střídal. V létě přestoupil do Teplic.
Hašek Ivan - po dlouhodobém zranění se postupně vrací do bývalé formy. Jaro bylo rozpačité, v lize se jeho výkony pravidelně zlepšují a nastupuje stabilně.
Havránek Jiří -  po slibných záskocích za potrestaného Sňozíka se zapsal do povědomí fanoušků Bohemians. Na podzim ale neodváděl za rezervu dobré výkony.      
Hrábek Jakub - chytá střídavě za rezervu Bohemians.
Kotrba Václav - na jaře ještě odehrál zápasy za rezervu Bohemians, v létě mu skončilo hostování a vrátil se do Slavie. 
Kotyza Martin - ve druhé lize velmi platný a průbojný hráč. Na jaře patřil pravidelně do základní sestavy, ale v nejvyšší soutěži mu jistota chybí. Rozdíl mezi oběma soutěžemi se na něm projevil. V první lize příliš nehraje.
Kulvajt Tomáš - na jaře spíše střídal, byl třetím až čtvrtým útočníkem, přesto dokázal dát góly. V průměru potřeboval na gól nejméně minut ze všech hráčů Bohemians. V létě odešel na hostování do Dukly.
Kunášek Petr - přišel v létě na hostování z Čáslavi a svým bojovným stylem si získal srdce fanoušků Bohemky. Nastupuje pravidelně, ukázal se gólem proti Slavii. Zatím mu chybí větší taktická vyzrálost a technika.
Květoň Ladislav - mladá naděje nastupovala v rezervě Bohemians.
Laušman Václav - na podzim nastupoval za rezervu Bohemians
Lukáš Pavel - nejspolehlivější hráč sestavy. Hraje pravidelně, nedopouští se fatálních chyb, působí nenápadně, ale je nesmírně užitečný. S Bohemkou prošel od třetí ligy a stále patří mezi opory. Ze sestavy vypadl jen na začátku ligy, kdy byl potrestán za udeření soupeře.
Marek Lukáš - ve druhé lize spolehlivý ofenzivní bek, který převyšoval protihráče. Velmi inteligentní hráč, který odstartoval v základní sestavě i nejvyšší soutěž. Dopředu někdy chybuje a naopak kvůli ofenzivnímu pojetí někdy chybí v zadních řadách.
Matůš Lukáš - poctivý bojovník, který se ale příliš napracuje na gól. Šanci dostává jen střídavě, ve druhé lize hrál častěji.
Moravec Jan - příjemné překvapení podzimní části. Na jaře hrál spíše ještě za rezervu, na podzim nastupuje celkem pravidelně na kraji zálohy a podává slušné výkony.
Morávek Jan - celý rok táhl starší dorost, do áčka si ho trenéři vytáhli při rozhodujícím utkání s HFK Olomouc a Morávek oslnil republiku skvělým výkonem. Podruhé se v základu objevil na Spartě, ale Klokany už nespasil. Patří k největší talentům Bohemky posledních let.
Nešpor Marek - ve druhé lize občas střídal, v létě odešel na hostování.
Nikl Marek - přišel v průběhu podzimu. Skvěle zahrál při své premiéře se Slavií, poté ale jeho výkony šly výrazně dolů.
Ordoš Michal - přišel v průběhu podzimu, brzy se však zranil a do sestavy se dostával těžko. Předtím půl roku nehrál, postupně získává zápasovou jistotu a působí stále lépe.
Pávek Michal - začal druholigové jaro v základní sestavě, po uzdravení Karla Rady ze sestavy vypadl a vrátil se tam jen nakrátko v nejvyšší soutěži při absenci Lukáše. Spolehlivý mladý obránce, jehož čas určitě přijde.
Pecinovský Petr - pravidelně nastupoval za divizní rezervu.
Polodna Michal - přišel v průběhu podzimu, ale po několika nevýrazných výkonech v áčku nastupuje spíše za rezervu.
Rada Karel - osobnost týmu, na jaře se uzdravil po zranění lýtka a šéfuje obraně. Hraje s přehledem a drží si výkonnostní standard. Ačkoliv ostatní zkušení hráči se nevyvarují chyb, Rada si udržuje výkonnost neustále. Osobnost na hřišti i v kabině.
Růžička Jan - univerzál, jehož výhoda je, že může hrát prakticky kdekoliv. Na jaře často hrál na levém obránci, v nejvyšší soutěži výjimečně nastoupí v záloze nebo v útoku. Srdcař, který vyniká bojovným výkonem.
Rychlík Jiří - na jaře hrál velmi dobře, úvod roku mu vyšel skvěle. Na konci sezony ale vypadl ze sestavy a do ligy naskakuje jen střídavě.
Slezák Dalibor - kapitán, který dlouho táhl tým, se na jaře zranil a tým bojoval o postup bez něho. Začátek ligové sezony mu výkonnostně nevyšel podle představ, ale stále patří mezi osobnosti týmu.
Sňozík Radek - skvělé jaro, rozpačitý podzim. Jasná brankářská jednička držela prapor při cestě za postupem, v nejvyšší soutěži však Radek Sňozík pustil několik zbytečných gólů a nepůsobí příliš jistě.      
Škoda Milan -
přeškolil se na útočníka a postupně hledá tvář. V divizní rezervě střílel úspěšně, v áčku se postupně zlepšuje.
Šmarda Michal - přišel v létě na levé straně obrany patří mezi spolehlivé hráče. Pokud není zraněný, hraje pravidelně a spolehlivě.
Turtenwald Vít - v létě přišel na hostování z Trnavy. Zaskakuje v případě výpadku stoperů nebo ve středu zálohy. Dal gól proti Viktorii Žižkov. Převážně hraje za rezervu.
Vágner Jiří - ve druhé lize na jaře nastoupil jen výjimečně v základní sestavě, v létě odešel na hostování do Krče.