Bylo to vydřené vítězství, řekl trenér

Bojový pokřik v kabině domácích zakončil podzimní část Gambrinus ligy ve Vršovicích. Bohemians potřetí vyhráli, tentokrát výhru doslova vydřeli v souboji s Libercem. "Bylo to šťastné, ale díky naší bojovnosti zasloužené vítězství," prohlásil po utkání trenér Bohemians 1905 Václav Hradecký. Trenér Liberce Ladislav Škorpil při svém dlouhém monologu na tiskové konferenci litoval neproměněnných šancí. "V prvních patnácti minutách jsme mohli rozhodnout zápas, ale neproměnili jsme vyložené šance," řekl Škorpil.

Bylo to vydřené vítězství, řekl trenér

Trenéři Bohemians se museli vyrovnat s absencí Karla Rady, který si v týdnu natáhl sval. "Zkoušel jsem to ještě v sobotu nešlo to. Prožíval jsem zápas na tribuně a byly to obrovské nervy," zářil po utkání Karel Rada, který hned po závěrečném hvizdu přišel do hráčské kabiny. Radu nahradila stoperská dvojice Lukáš - Nikl, která se v úvodu nevyvarovala několika chyb. Liberečtí šli v úvodu několikrát do nebezpečných brejků. "Střetnutí mohlo být rozhodnuto do 15. minuty, do té doby to byl souboj Sňozíka s Libercem. Zmařil soupeři tři jasné šance," řekl Hradecký. "Druhý poločas, to byl opět boj. S velkou mírou štěstí a bojovností jsme střetnutí dotáhli do vítězného konce," pokračoval Hradecký, který přiznal, že příprava na zápas byly standardní, ale hlavní slovo v ní měl tentokrát asistent Zach, který přišel do Vršovic právě z Liberce.

Liberec se může opřít o trenérský triumvirát Škorpil, Kozel, Nečas. Luboš Kozel za Bohemku hrával a při své poslední návštěvě Ďolíčku v roli trenéra na lavičce Slavie B vyhrál při zahajovacím utkání po znovuzrození Bohemky. "Od té doby jsem se byl na Bohemce několikrát podívat, ale jako trenér jsem se vrátil po více než dvou letech," vzpomínal Kozel. Tentokrát to ale nebyla návštěva vítězná. "Za prvé to byl asi boj, což na jedné straně vyvěralo z pozice Bohemians v tabulce a i těžkého terénu. Dokázali jsme při tom ale i jakousi fotbalovou nadstavbou. V prvním poločase jsme měli dost šancí na to, abychom bodovali. Akce to byly pohledné, někdy je ale hráči asi řešili až příliš složitě. Při jednodušším fotbalu bychom asi ke gólu byli blíže," řekl liberecký trenér Ladislav Škorpil. "Je špatné dostat první gól, protože kdo jej dá první, ten většinou vyhrává. My jsme toho důkazem. Třikrát jsme jej dali a třikrát vyhráli, když naopak první inkasovali, tak nezvítězili nikdy," dodal Škorpil.

Klokani v posledních třech domácích zápasech vždy vstřelili rychlý gól. Podařilo se to i tentokrát, narozdíl od utkání se Zlínem se ale domácím díky bojovnosti a vůli podařilo zápas dotáhnout do vítězného konce. "Lidi nás povzbuzovali a hnali za výhrou. Byly to obrovské nervy," dodal Hradecký. Fotbalisté budou moci fanouškům poděkovat při Vánocích s Klokanem v sobotu 15. prosince.