Příprava byla kvalitní, řekl trenér

Plná tisková místnost ve vršovickém Ďolíčku signalizovala velký zájem o Klokany. Před novináře předstoupil ředitel Bohemians Lukáš Přibyl, trenér Zbyněk Busta a obránce Karel Rada. Tématem byla zimní příprava a výhled na jaro. "Zimní příprava byla z našeho pohledu velmi dobrá. Musím pochválit vedení, že nám umožnilo přípravu na velmi kvalitních terénech, měli jsme prakticky ideální podmínky a teď už je to je na nás," řekl na úvod Zbyněk Busta, který od nové sezony bude působit už oficiálně i v roli trenéra, protože byl přijat ke studiu trenérské profi-licence.

Příprava byla kvalitní, řekl trenér

Zimní příprava se fotbalistům Bohemians vydařila. Odstartovali ji Fortuna Víkendem šampiónů, kde obsadili čtvrté místo. Fyzickou přípravu absolvovali v Jizerských horách, herní soustředění proběhlo na jihu Portugalska nedaleko Fara. Nejlepším střelcem přípravy se stal útočník Michal Ordoš se šesti góly. V generálce Klokani zvítězili v Liberci 3:0. "Podmínky byly vytvořeny ideální, abychom byly připraveni na jarní část a teď musíme získávat body," říká Karel Rada, pro kterého to bude poslední fotbalové jaro.

V generálce Klokani převálcovali ligový Liberec 3:0, ale výsledek v klubu nikdo nepřeceňuje. "Výsledek v Liberci nám psychicky pomohl, na druhé straně je to něco jiného než mistrovský zápas. Jsem přesvědčen, že takovéto výkony může tým podávat celé jaro, ale pravda se ukáže v mistrovských utkáních," prohlásil Busta. "Vůbec bych to nebral jako extra výsledek. Můžeme si ale věřit, máme na to, abychom dokázali vyhrát s ligovými týmy a to jsme si ověřili," dodal zkušený stoper Karel Rada.

Tým je po šestnácti kolech na 15. místě ligové tabulky. "Věřím, že se zacháníme, byla by to velká chyba, kdybychom to nezvládli," Busta. "Nic lehkého nás nečeká. Jsme připravený, popereme se s tím," Rada. "Jsem připraven na to, že odpovědnost bude především na nás, na zkušených hráčích," uvědomuje si Rada.

V zimní přestávce Bohemka zaznamenala celkem šest příchodů. Několik hráčů odešlo, ale jednalo se o hráče, kteří neměli místo v sestavě a odešli na hosotvání. Klubovým faxem dorazily i zajímavé nabídky na mladé hráče Bohemians, nikdo z nich však klub neopustil. "Hráč má nějakou hodnotu i lidskou kvalitu a nechceme jej pouštět při první velké nabídce, protože se jedná i o to, kam třeba mladý hráč přestoupí, aby neodešel do klubu, kde bude dvacet stejných hráčů v akademii a na tři roky se zastaví jeho vývoj. Mladí kluci nám mohou hodně pomoci při záchraně a zároveň s Bohemkou hodně žijí. Proto se nikam neženou a zároveň my je neprodáváme za každou cenu," vysvětlil Zbyněk Busta, proč narozdíl od konkurence Bohemka neoslabila. "Nabídky byly velmi zajímavé, ale priorirou je záchrana," doplnil Přibyl.

V podzimní části chyběla ofenzivní síla mužstva. "V přípravě se nám dařilo, dávali jsme góly. Jsem optimista, věřím, že góly dávat budeme, ale netroufám si tvrdit, že se všechno změnilo a každého přestřílíme. Mužstvo je zase o něco zkušenější a zase o něco sehranější. I to nám může hodně pomoci," dodal Zbyněk Busta. "Věřím, že případný příchod Jana Rezka nám k tomu může ještě pomoci. Bylo by to vynikající, kdyby se to povedlo dotáhnout," uzavřel Busta.