Knakal a Rezek - vydařené premiéry

"Dobře, kluci, super," křičel Jan Rezek při návratu ze hřiště do kabiny po utkání v Olomouci. Svým pracovitým výkonem a tradičním nasazením zapadl do týmu Bohemky a za vyrovnaného stavu využil svých zklušeností a dokázal podržet míč v důležitých chvílích. "Je to pro nás zlatej bod," hodnotil svůj první start v zelenobílém dresu. Byl to jeho jubilejní devadesátý zápas v české lize. Celkem dva noví hráči se představili v Olomouci v zelenobílém dresu. Kromě Rezka dostal důvěru v základní sestavě ještě Martin Knakal. Na pravém obránci odvedl velmi dobrý výkon  a patři k nejlepším.

Třetím zimní posilou, která nastoupila v základní sestavě, byl Pavel Hašek. Pro něj to však nebyla premiéra v dresu s klokanem na prsou, poprvé si však zahrál v nejvyšší soutěži společně s bratrem Ivanem. Dlouho se ve fotbalovém světě hledali, až se konečně v první lize na hřišti potkali a zahráli si spolu. "Dlouho nám to nevycházelo, i ve druhé lize jsme se míjeli, protože se brácha zranil. Teď to konečně vyšlo a uhrál se i dobrý výsledek," pochvaloval si Pavel Hašek.

Jan Rezek s číslem 26 "odjezdil" celý zápas. Napadal rozherávku soupeře a dokázal i podržet míč. "V prvním poločase jsme ztráceli hodně laciných balónů, byli jsme pod tlakem. Ve druhém poločase jsme začali víc běhat, podrželi jsme balon a nakonec jsme mohli i vyhrát," hodnotil průběh zápasu Jan Rezek, který dostal na konci poločasu žlutou kartu za protesty. "Zlobil jsem se na sudího po brance Olomouce, protože gólu podle mě předcházel faul," dodal Rezek. Byla to jeho druhá žlutá karta v sezoně. Svůj první start v zelenobílém dresu si náležitě užil. "Máme fantastické fanoušky. Povzbuzovali celý zápas a patří jim velký dík za atmosféru, kterou vytvořili," doplnil "Réza", který většinu zápasu odehrál v útoku a v závěru se přesunul na pravý kraj zálohy místo vystřídaného Jana Moravce. "Více mi to sedělo na hrotu, ale v závěru bylo potřeba podržet míč, abychom se neztráceli," popsal své úkoly, které splnil.

Po nevydařené zimní přípravě kvůli nemoci se do základní sestavy nakonec probojoval i Martin Knakal. Bývalý reprezentant do jednadvaceti let předvedl na pravém kraji obrany spolehlivý výkon. "Chtěl jsem se předvést před našimi fanoušky i před domácími. Na podzim jsem tady působil a bylo to pro mě specifické utkání. Jsem rád, že jsem tady uhráli bod," zhodnotil zápas Martin Knakal. Předvedl se taktickým výkonem i dlouhými auty. Po jeho vhazováních se Bohemka vždy propracovala na malé vápno, ale ještě tuto výhodu nedokázala zužitkovat. Knakal tak navázal na tradici "diskobola" Strnada a Bohemká má i díky němu novou zbraň. "Bohužel z toho nebyl gól, ale poctivě si to cvičíme," podotkl k dlouhým autům.

Všichni tři hráči, kteří oživili základní sestavu patří do střední generace, která v Bohemce na podzim chyběla. V každé řadě nastoupil jeden nový hráč a hra byla o poznání klidnější, především ve druhé půli si Klokani dokázali vypracovat hodně šancí a nakonec i poprvé v sezoně na hřišti soupeře vyrovnali a vybojovali bod. "Tým je oproti podzimu odolnější a noví hráči tomu určitě pomohli. Vedle nich vyrostou i mladí, kteří se hned po gólu nepoloží," pochvaloval si trenér Busta.