Proměny Bohemky, tentokrát bez bodu

Na proměny už jsou fanoušci Bohemians zvyklí. V Olomouci jsme si prožili dva rozdílné poločasy, také na hřišti Viktorie Žižkov jsme zažili vzestupy a pády. Skvělá první čtvrthodina, pak půlhodinové bránění, dobrý vstup do druhé půle, pak smrtící pětiminutovka a zase úporné dobývání branky domácích. "Nevím, proč jsme najednou přestali v prvním poločase hrát. Už tam jsme si koledovali o vyrovnání. O přestávce jsme se snažili kluky vrátit k úvodnímu výkonu, nastoupili jsme dobře, ale dva góly nás srazily do kolen," smutnil po utkání trenér Zbyněk Busta.

Proměny Bohemky, tentokrát bez bodu

Nepříjemné zprávy postihly tým už v sobotu. "Při předzápasovém tréninku si Honza Rezek obnovil zranění stehenního svalu a nemohl nastoupit. Proto jsme do týmu povolali Honzu Moravce," vysvětlil Busta. Jan Rezek si ve středu natáhl stehenní sval, do soboty odpočíval, ale ani důsledná rehabilitace mu nedělní start nezaručila. "Sval se hodně zlepšil, ale nemohl jsem nohu stále propnout a nemohl bych naplno běhat. U svalového zranění není dobré riskovat, aby se to nezhoršilo, což by znamenalo měsíc mimo. Takto snad budu na příští týden k dispozici," hlásí útočník Jan Rezek, který prožil celý zápas s týmem. "Chtěl jsem být v kabině i na lavičce, abych mohl kluky povzbudit."

Do bahenního boje se tedy Bohemky vydala bez své největší zimní posily. Na pravé straně nahradil Rezka David Bartek. Na lavičce zůstal Ivan Hašek, kterému nevyšel minulý zápas proti Plzni, na defenzivního záložníka se postavil Jiří Vágner. V útoku Škodu vedle Ordoše nahradil Bálek. Tři změny v sestavě se z počátku projevily pozitivně. Bohemka vstoupila do utkání velmi dobře. "Terén byl na začátku rovný, dobře jsme kombinovali a častými centry jsme zaměstnávali domácí obránce. Ti nestačili skákat s našimi hráči a vytvořili jsme si šance a nakonec dali i gól," zhodnotil vstup do zápasu Zbyněk Busta. Po necelých dvaceti minutách ale aktivitu přebrala Viktorka. "Nepodrželi jsme vpředu míč, jako bychom si vybrali nějaký oddechový čas. Všechny míče se hned vraceli, nikdo to neuklidnil," rozčiloval se trenér zvýšeným hlasem.

Až přestávka vysvobodila Klokany ze sevření, ve kterém se octili na konci poločasu. "Po druhém gólu volala šance Pavla Haška, ale pak přišly dva rychlé údery. Během chvíle jsme ztratili dobře rozehraný zápas. První gól byl pro domácí šťastný, nedůrazně jsme tam dostoupili střelce po standardní situaci. Při druhém gólu byl klíčový souboj ve středu pole, pak už Švancara potvrdil střeleckou vyspělost, trefil to výborně," prohlásil Busta. Dva rychlé góly Žižkova na začátku druhého poločasu připomněli fanouškům podzimní zážitek z Brna, kde domácí rozhodli zápas s Bohemkou téměř totožným způsobem.

V závěrečné půlhodině Klokani dobývali branku Viktorie. Tisíce fanoušků v hledišti hnaly Bohemku do útoku. Žižkovský trávník se změnil ve zoranou hlínu. Míč před gólmanem Bartalským často ležel, ale nikdo už ho do sítě nepropálil. "Tohle utkání jsme měli zvládnout. Měli jsme ho dobře rozehrané. Teď jsme se dostali pod tlak dalších zápasů, protože už musíme přeskočit naše největší soupeře," říká Busta. Bohemians poprvé na jaře prohráli, znovu sice dali gól, ale popáté na jaře inkasovali.

Fanoušci viděli na Žižkově velmi zajímavý bojovný zápas. Bohemka podala střídavě dobrý výkon, ale na body to poprvé na jaře nestačilo. „Sice na nás byl ze začátku cítit ten prohraný zápas na Spartě, ale pak to z hráčů po té první inkasované brance jakoby spadlo. Začali více šlapat. Bohemka byla na začátku agresivnější, přehrávala nás. Před gólem měla ještě jednu velkou šanci. Ve zbytku utkání ale nemám klukům co vyčítat, přestože tam byly nějaké chyby, dokázali to vybojovat. Dá se říct, že ta bojovnost rozhodla," prohlásil po utkání Stanislav Griga.