Bitva s Jabloncem vypukne v neděli

Už poněkolikáté fanoušci Bohemians přijdou na stadion s vědomí, že dnes se musí vyhrát. I ve druhé lize byly takové zápasy, památný souboj s rezervou Olomouce dostal Bohemku ze sestupových vod a nakopl k postupu. V nejvyšší soutěži Klokani zvládli podobný zápas s Mostem, teď přijíždí Jablonec, který má zkušenosti, jarní formu a ambice dostat se v tabulce výš. "Pro nás je teď každý domácí zápas důležitý. Nahrávají nám výsledky soupeřů, ale to nemůže trvat věčně. Chceme zvítězit, to nás může odrazit výše," říká trenér Zbyněk Busta. 

Bitva s Jabloncem vypukne v neděli

Fotbalisté Bohemians prožili tradiční pozápasový týden. Po regeneraci a dni volna se od středy připravovali na přírodní trávě v Nymburce. Poslední dva tréninky (v pátek a v sobotu) již absolvují na hlavním stadionu v Ďolíčku. Trávník je dobře připraven a nemělo by se opakovat "oraniště", které bylo k vidění na Žižkově. "Pro nás je to velmi důležitý souboj. Přestože jsme v tabulce jara na své největší konkurenty získali, stále nám chybí vítězství a trochu klidu do dalších zápasů. Takže před Jabloncem klademe důraz na maximální soustředění. Bude to boj. Máme informace o Jablonci ze všech jeho jarních zápasů. Tým prošel určitými změnami, ale my jsme si tam už na podzim ověřili, že s tímto týmem se dá hrát a dá se i vyhrát," říká trenér Busta.

Tým odjede v sobotu na soustředění do hotelu Akademie, kam hráči pravidelně jezdí. I hráči utkání přikládají velkou důležitost. „Jde do tuhého, musíme začít vyhrávat a proti Jablonci máme jedinečnou šanci. Musíme vítězství urvat za každou cenu, žádný souboj pro nás nesmí být ztracený,“ říká Karel Rada, který při absenci Dalibora Slezáka v základní sestavě vykonává funkci kapitána.

Trenérům bude v sestavě chybět dvojice Rezek, Kunášek. Jan Rezek stále laboruje s nataženým svalem, kvůli kterému vynechal už zápas na Žižkově. Petr Kunášek leží v nemocnici s nepříjemným zánětem v oblasti střev a jeho návrat na hřiště se počítá spíše na týdny. „Hodně nám bude chybět Honza Rezek, jehož svalové zranění je vážnějšího charakteru než se původně zdálo. Dlouhodobě mimo hru je také Petr Kunášek, který by se hodil právě do těchto bojovných zápasů. Máme ale široký mladý kádr a musíme si poradit z vlastních zdrojů,“ dodává Busta, který den po utkání oslaví jednačtyřicáté narozeniny.

O utkání je v předprodeji větší zájem než o podzimní zápasy, v Ďolíčku se očekává návštěva přes šest tisíc fanoušků. Znovu se bude hrát pod umělým osvětlením. Stadion se otvírá dvě hodiny před zápasem, pokladny budou otevřené také od 15 hodin.