Bod je málo, shodli se trenéři

Záchranářský boj přinesl dělbu bodů. Pro oba týmy to byla málo, ale vzhledem k vývoji zápasu nakonec mohli být rády i za bod. „Hráli jsme hodinu proti deseti, měli jsme utkání rozhodnout. Musím ale uznat, že se Bohemka skvěle pohybovala a nakonec jsme se štěstím vyrovnávali,“ řekl po utkání trenér Jablonce František Komňacký. „Musím vyslovit uznání našim hráčům za odvedený výkon. Bojovali, snažili se, tentokrát jsme byli vítězství hodně blízko. Je to pro nás ztráta, ale utkání se pro nás nevyvíjelo dobře,“ prohlásil trenér Zbyněk Busta.

Bod je málo, shodli se trenéři

Trenéři Bohemians tentokrát udělali změny v ofenzívě. Záloha nastoupila v nejmladším možném složení, stejně jako na podzim ve vítězném zápase proti Liberci. Do útoku se vedle Škody postavil poprvé na jaře v základu kapitán Dalibor Slezák. „Měl za úkol podržet balón, což se našim útočníkům v minulých zápasech nedařilo a splnil to na výbornou,“ pochválil kouč kapitána, který utkání odjezdil a dokázal v útoku podržet balon. Plány s nátlakovou kopanou rozbila 31. minuta, kdy byl vyloučen gólman Radek Sňozík poté, co vyběhl mimo vápno a sestřelil v samostatném úniku Straku. „Ivan Hašek udělal chybu v rozehrávce, všichni hráči byli nakročeni do útoku a pak stačil balón z obranu a už z toho byl problém. Tento okamžik nám naboural veškeré plány. Museli jsme vystřídat, na hrotu zůstal osamocený Slezák, který byl schopen lépe podržet míč než Škoda. Nesměli jsme dopustit, aby se nám balóny vracely rychle zpátky jako v předchozích zápasech,“ vysvětlil Busta první střídání.

Radek Sňozík už byl potřetí během posledního roku vyloučen, tentokrát ho v brance nahradil mladý Zich a hned při prvním zákroku se vytáhl, vyrazil střelu na břevno. Bohemka i v deseti byla Jablonci více než vyrovnaným soupeřem a v podobném duchu pokračoval i druhý poločas. „Kluci jezdili naplno, napadali soupeře i při rozehrávce. Ve druhé půli se zvedl i Honza Moravec na pravém kraji, ale brzy mu bohužel došly síly a musel střídat. Martin Kotyza ho nahradil ve stejném stylu a připravil i první branku,“ dodal Busta ke třetímu střídání.

Bohemka dala vedoucí gól, když se potřetí v sezoně prosadil Jan Morávek. Ani poté nepouštěla soupeře do větších šancí. Naopak skóre mohl znovu zvýšit Morávek, jeho střela letěla jen těsně vedle, navíc už dohrával v křečích. „Honza odehrál výborný zápas. Hráli jsme v deseti vyrovnanou partii a to se v závěru projevilo na fyzických silách mladých kluků. Měli jsme připraveného Ordoše na střídání, který měl jít posílit naši výškovou převahu při standardních situacích, ale křeče Morávka vše změnili. Musel tam jít Kuchař, od kterého jsme si slibovali, že podrží balón ve středu hřiště,“ vysvětlil Busta i poslední změnu v sestavě. Kuchař se však příliš do hry nedostal a Bohemka navíc šest minut před koncem inkasovala.

Ojedinělý průnik Jablonce zakončil střídající Necid. „Ještě se musíme podívat na video, čí to byl v tu chvíli hráč. Zaváhal tam pravý záložník nebo obránce. Hrozně nás mrzí takhle ztracený zápas, ale není to poprvé. Musíme se odpíchnout k výhře, naše situace není dobrá, ale rozhodně výkon proti Jablonci musím hodnotit pozitivně. Kluci odmakali zápas a záchranu prostě musíme uhrát v dalších zápasech,“ dodal Busta.

Trenér Jablonce František Komňacký burácel v kabině. „Pánové, tady jste měli vyhrát!“ Na tiskové konferenci tento svůj názor ještě rozvinul. „Hráli jsme proti deseti a měli jsme si vypracovat více šancí. Bohemka se sice výborně pohybovala, mladí hráči jsou velmi dobří technicky a dělali nám problémy. Ale my jsme měli přesto zápas vyhrát, i když nakonec můžeme být rádi za bod po šťatsném vyrovnání."