Byli jsme blízko bodu, litoval Busta

Poslední vršovické derby mimo Vršovice nabídlo dramatickou podívanou, šance na obou stranách i vyrovnaný souboj na hřišti. Nic nenasvědčovalo tomu, že oba týmy dělilo před utkání v tabulce 26 bodů. „Jsem zklamaný, dle vývoje zápasu jsme měli minimálně na bod," říkal po utkání Zbyněk Busta. "První půli jsme promrhali, ve druhé jsme byli aktivnější," shrnul dění na hřišti Karel Jarolím. V šatně Bohemians bylo po utkání velké ticho a smutno. Klokani byli blízko minimálně bodu a mohli na Strahově hodně překvapit.

Byli jsme blízko bodu, litoval Busta

V sestavě Bohemians nastalo několik vynucených změn. V brance nahradil distancovaného Sňozíka Zich, v obraně po slabých výkonech nehrál Knakal a na pravé straně ho zastoupil Karal. Zraněného Morávka, který s nataženým týtkem usedl jen na tribuně, dostal šanci Vágner. Oproti minulé sestavě chyběl ještě Dalibor Slezák, který nemohl nastoupit kvůli čtyřem žlutým kartám. Rezek už seděl na lavičce. Stehenní sval je v pořádku a Rezek je připraven Bohemce pomoci se záchranou.

Slavia vstoupila do utkání aktivněji a brzy dala ze standardní situace první gól. "Nezvládli jsme standardní situace, ze kterých jsme dostali branky, což by se stávat nemělo," řekl o obou brankách Zbyněk Busta. Slavia ale po vedoucí brance v talkau nepokračovala a aktivitu přebrala Bohemka.„Promrhali jsme první poločas, nehráli jsme důsledně, vyrovnávací brance předcházely chyby. O vyrovnání jsme si koledovali už dříve, první půle nakonec skončila spravedlivou remízou," prohlásil Karel Jarolím. Za Bohemku hrozil zejména Ordoš, který nejprve hlavičkoval těsně vedle, pak trefil tyč a nakonec připravil vyrovnání pro Milana Škodu. "V prvním poločase jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Měli jsme převahu a mohli jsme dát i další branky," dodal Busta. Bohemka odcházela do kabin za potlesku zelenobílých fanoušků.

Po přestávce si Slavia vypracovala územní převahu, ale největší šance měla Bohemka. "Druhý poločas byl z naší strany aktivnější, fotbalově lepší, měli jsme tlak i šance, bohužel se nám podařilo proměnit až tu poslední. Branku jsme mohli vstřelit mnohem dříve. Bohemians měli šance, kdyby něco proměnili, dopadlo by to s námi zřejmě špatně. Jsem rád, že jsme hráli až do konce a zvítězili,“ hodnotil druhou půli kouč Slavie Karel Jarolím. "Za stavu 1:1 jsme měli dobré příležitosti skórovat, ale bohužel se nám to nepodařilo. Výsledek mě mrzí hodně, mohli jsme totiž i vyhrát, velkou šanci měl Ivan Hašek. Trest musel přijít, Slavia má kvalitu, v určitých fázích utkání to bylo vidět. Většinou jsme eliminovali její tlak, ale nedokázali jsme to dotáhnout do konce,"dodal Busta.

Výborný výkon Bohemka nezavršila ziskem bodu, i když mohla získat i tři. Deset minut před koncem Ivan Hašek zakončil akci střelou, i když mu nabíhali Škoda a Rezek. Bohemka proti Slavii dokázala, že záchrana v lize je stále reálná.