S remízou jsme nespokojení, řekl Busta

Další remíza, další ztráta. Podle stejného scénáře se odbývají poslední zápasy Bohemians. Dobře rozehraná utkání Klokani ztratí a přicházejí tak o cenné body. "Proti Žižkovu nás porazil Švancara, teď Holub. Zkušení hráči dokáží potrestat naše hrubky," říká trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta. Bohemka je na posledním místě tabulky, ale týmy před sebou má stále na dostřel jednoho zápasu. Navíc v příštím kole jedou Klokani do Českých Budějovic, které se mohou do boje o záchranu rychle "namočit". "Situace je velmi vážná, ale stále musíme věřit v dobrý konec," dodává Busta.

S remízou jsme nespokojení, řekl Busta

Bohemians nastoupili opět s Lukášem Zichem v brance, který i tentokrát podal velmi dobrý výkon. Přidali se k němu i ostatní spoluhráči, ale k prvnímu jarnímu vítězství to znovu nevedlo. "V prvním poločase jsme si poctivě plnili úkoly. Soupeře jsme nepustili do větších šancí, naopak jsme si vytvářeli převahu a i šance. I když první půle skončila bez branek, zvýšila nám sebevědomí a šli jsme se stejným odhodláním i do druhé půle," hodnotil Zbyněk Busta. "Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Nemohli jsme se vůbec dostat do hry. U všeho jsme byli pozdě," hledal příčiny špatného začátku kouč Mladé Boleslavi Karel Stanner.

První komplikace pro Bohemku nastala již v prvním poločase. "Zranil se pravý obránce Karal. Zásah do obrany je vždy citelný. Karal si poranil kotník. Má ho nateklý, spíše to vypadá na delší pauzu, ale v dalších dnech lékaři jeho stav upřesní," popsal trenér první vynucené střídání. Karala na pravé straně nahradil Lukáš Marek. Po hodině hry se Bohemka ujala vedení, když se počtvrté v sezoně trefil Milan Škoda. "Pak jsme chtěli zklidnit hru, ale nedařilo se to. Nesmíme za tohoto stavu přistoupit na fotbal nahoru, dolů. To se nám vymstí." Když Mladá Boleslav získávala tlak, náhle vypnulo umělé osvětlení a nehrálo se jedenáct minut. Oba týmy na chvíli odešly do kabin, ale za chvilku se vrátily. Po pár minutách se scénka opakovala znovu. Pak se už vše definitivně vyřešilo a zápas se mohl v klidu dohrát.

Nejprve Bohemka měla velkou přílžitost. Škoda v samostatném nájezdu neudělal brankáři kličku a vzápětí přišlo vyrovnání. "Znovu rozhodla individuální chyba a přišli jsme o body. Výpadek světla byl pro oba týmy nepříjemný, my jsme vedli, takže pro nás to bylo asi horší. Ale kdybychom dali druhý gól, tak mohlo být rozhodnuto," říkal trenér Busta. Bohužel, Mladá Boleslav vyrovnala. Marek nastřelil soupeře a z následného centru se efektně trefil střídající Holub. "Já Radima dobře znám. Je to typ hráče, který dokáže využít toho, že je soupeř unavený. Proto jsem ho využil jako žolíka. Má dobrý tah na branku, navíc umí v důležitých momentech podržet balon," vysvětlil Stanner nasazení hráče, který podobným způsobem vybojoval Boleslavi už několik bodů.