Jsme jeden tým a proti nám jeden soupeř

V neděli ve 20:15 pod světly vršovického Ďolíčku rozehraje bitva, která napoví mnohém v boji o záchranu. Pro oba týmy remíza nic neřeší, jen výhra může jedno z mužstev posunout blíže záchraně. Bohemka proti Kladnu. V hledišti budou mít zelenobílí jasnou převahu. "Nesmíme opakovat výkon z Českých Budějovic. Tam reakci fanoušků chápu. Proti Kladnu musíme stát všichni v jedné řadě a bojovat za Bohemku. Jsme jeden tým – fanoušci, hráči, trenéři. A proti nám stojí jeden soupeř – Kladno," říká trenér Zbyněk Busta. "Pojďme prosím v tuto chvíli podpořit hlavně Bohemku a mužstvo, které bude na hřišti. To nejvíce pomůže současnému týmu," říká směrem k fanouškům ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Jsme jeden tým a proti nám jeden soupeř

Stadion otvírá brány v 18:15 a vstupenky budou k dispozici na pokladnách. Ještě před samotným zápasem se fanouškům představí dva tvůrci nového DVD, které vychází v těchto dnech a k dostání bude ve fanshopu na Bohemce. Odstíny duše klokaní, to je název DVD, které vytvořili dva věrní fanoušci Bohemians, kteří budou zároveň patroni nedělního zápasu - Filip Šebek a Michal Pátek. Dokumetu věnovali pět let natáčení, na vlastní náklady udělali sondu do duše fanoušků Bohemky. „Rozhodně jsme neměli v úmyslu strávit nad filmem plných pět let, už jen z toho důvodu, že se nejedná o klasický časosběrný dokument, ale z různých důvodů to nakonec tak dopadlo. Stejně tak jsme nezamýšleli si celý film udělat sami, včetně např. produkce či střihu, ale nakonec to taky tak dopadlo. Doufám, že se fanoušci budou dobře bavit,“ řekl Filip Šebek a dodal. "Natočili jsme zhruba dvanáct hodin materiálu. První záběry jsou ze zápasu Bohemky se Spartou, který ukončil Ritchie inzultací pomezního rozhodčího. Kromě řady domácích zápasů jsme se s kamerou vydali i na výjezdy do Hradce Králové a Salzburgu. Pak už jsme si ale řekli, že takhle můžeme natáčet donekonečna a že už musíme začít film dávat dohromady." Michal Pátek ještě doplňuje. "Ilustračních záběrů fandění máme opravdu hodně, hlavní kostru filmu ale tvoří portréty jedné fanynky a tří fanoušků, mezi nimiž nemohl chybět velký Bohemák Michal Holas. Film jsme také doplnili o záběry ze života klokanů v pražské ZOO a pro odlehčení jsme si ještě pohráli se starým oblekem maskota." Dva fanoušci, kteří na Bohemku chodí již pětadvacet let, jsou dalším důkazem oddanosti zelenobílých příznivců, na jejichž hlasivky bude Bohemka v neděli hodně spoléhat.

U vchodů na stadion dostanou fanoušci i knihu od sponzorů klubu. "Partneři klubu věnují fanouškům různé slevy. Je to jen nepatrné poděkování příznivcům Bohemky za jejich věrnost. Společnost MAC vytiskla brožuru, jejiž obsahem jsou slevové kupony a různé poukázky. Jako je dvd činem od fanoušků pro fanoušky, tak tato akce je od sponzorů pro fanoušky," říká Lukáš Přibyl. Další zajímavosti najdou příznivci ve fanshopu na Bohemce, který opět přinese několik novinek. V prodeji budou i zápasové vlajky k nedělnímu utkání.

Do samotného zápasu by v dresu Bohemky měl vyběhnout už i Jan Morávek, který chyběl v Českých Budějovicích kvůli zranění. "Honza už trénuje, takže by měl být připraven," říká trenér Busta. V sestavě bude určitě chybět Petr Kunášek, který má za sebou dlouhodobé problémy s vnitřními orgány. V pátek se po dvou měsících poprvé objevil na hřišti a poprvé vyklusával. Do sestavy by se měl po karetním trestu vrátit stoper Karel Rada. "V Českých Budějovicích jsme poprvé na jaře herně propadli, i kvůli tomu dojde k některým změnám," doplňuje Busta.

Kladno je na 15. místě tabulky, na jaře ještě nevyhrálo a získalo o jeden bod méně než Bohemka. „Pro nás je důležitý každý zápas. Kladno je sice patnácté, ale například v posledním utkání s Libercem ukázalo vysokou herní kvalitu. Viděli jsme poslední čtyři zápasy Kladna a čeká nás určitě těžký soupeř. Hra Kladna je velmi dobře organizovaná směrem dozadu, problémy mají v koncovce. Oba naše týmy spojuje dobrá hra, ale chybí výsledky,“ říká trenér Busta.

Osvětlený Ďolíček požene své hráče do útoku. Pro Bohemku je to další z důležitých zápasů. "Podpora fanoušků je nesmírně důležitá a věříme, že budeme v neděli jeden tým na hřišti i v hledišti. Každý fanoušek na tribuně je důležitý a vážíme si lidí, kteří přijdou na stadion v této pro Bohemku nelehké době," děkuje fanouškům Lukáš Přibyl. VŽDYCKY JSME S VÁMI!