Odměna za vůli a bojovnost: jeden bod

S jasným cílem zvítězit šly do zápasu oba týmy v nedělním záchranářském boji. Bohemka zvolila nátlakovou hru, Kladno spoléhalo na brejky. Přesně podle tohoto scénáře se odvíjel i celý zápas, který nakonec skončil smírně 1:1. "Ani pro jeden tým to není řešení, zároveň to ani jeden tým neodřízlo od ostatních. Všichni tři jsme tam teď na dvou bodech a stále bojujeme o záchranu," řekl po utkání Zbyněk Busta. "Výsledek utkání na Bohemians je pro nás obrovským zklamáním. Sahali jsme konečně po vítězství, tři body jsme měli na dosah, dostat vyrovnávací gól v 93. minutě je velká rána," prohlásil na tiskové konferenci trenér Kladna Jaroslav Šilhavý.

Odměna za vůli a bojovnost: jeden bod

Klokani vstoupili do utkání s mladou sestavou, která si v prvním poločase vytvořila herní převahu a dostávala soupeře pod tlak. "Musím ale uznat, že jsme odehráli velmi špatný první poločas, v němž jsme naštěstí neinkasovali," přiznal Šilhavý. Kladno bránilo prakticky v devíti lidech, Klokani se těžko dostávali do šancí. "Oproti výkonu v Českých Budějovicích nastalo rapidní zlepšení. Kluci bojovali, v tomto ohledu jim nemáme co vytknout," pochválil tým Zbyněk Busta. Klokani opravdu "odjezdili" zápas, ovšem tři body nezískali. "Na hráčích byla chvílemi vidět nervozita. Chybovali jsme v rozehrávce, byli tam nepřesnosti. Snažili jsme se mít míč většinu hry pod kontrolou," dodal Busta.

Po přestávce přišly i vyložené šance. Škodova střela v 72. minutě volala po gólu, ale gólman Pavlík ji konečky prstů vytáhl na roh. Pak se ve velké šanci ocitl Ordoš, ale Pavlík před ním míč tečovala a Ordošovi míč skočil na patu. Ovšem v tu chvíli už hrozilo i Kladno, které vyráželo do brejků. "Po změně stran jsme se osmělovali do rychlých protiútoků, měli jsme tam nebezpečné akce, nakonec se nám z jedné takové podařilo vstřelit gól. Už to vypadalo, že zápas udržíme, navíc Tomáš Klinka mohl naše vedení pojistit, mohl dát na 2:0. To se bohoužel nestalo. Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál. Jsme samozřejmě odhodlaní dál bojovat o záchranu. Říkal jsem už před zápasem, že výsledek mnohé napoví, ale nic nerozhodne. Tímhle bodem jsme se vrátili na nesestupové místo," řekl Jaroslav Šilhavý, trenér Kladna.

Zelenobílí pokračovali v náporu i po vystřídání. Sudí Matějek navíc dvakrát přehlédl fauly v pokutovém území. Do hry přišel Ordoš a následně Knakal. "Krjní záložníci odvedli velký kus práce a docházeli jim síly. Navíc Kladno vystřídalo na levé záloze a bylo třeba, aby se Čáp nedostával k centrům. Proto přišel Knakal, který hrál na pravé záloze. Počítali jsme, že v závěru budeme moci využít i jeho dlouhé auty," zdůvodnil změny v sestavě kouč Busta. Bohemka po remíze 1:1 zůstává poslední, dva body od Mostu a Kladna. "Chtěli jsme vyhrát, dělali jsme pro to maximum. Nevzdáváme se, bojujeme dál a myslíme vždy jen na příští zápas. Jedeme do Mostu, to je teď náš nejbližší a jediný soupeř," uzavřel Busta.