Starší dorost porazil ligového lídra

Vedoucí tým nejvyšší dorostenecké soutěže čekal na starší dorostence Bohemians v rámci 21. kola, na domácím hřišti přivítali mladíky Sigmy Olomouc. "Klokani" sehráli s Hanáky dobrou partii a po brankách Kadlece z 52. minuty a Pivarníka z 65. minuty získali cenný skalp a za vítězství 2:0 hlavně tři body do ligové tabulky, které znamenají další vylepšení pozice v poslední třetině ligové soutěže a zajisté přinesou i klid realizačnímu týmu kolem trenéra Václava Hradeckého. Mladší dorostenci v souboji o čelo ligy neuspěli a podlehli Sigmě Olomouc 0:2.

Starší dorost porazil ligového lídra

Úvodní desetiminutovka zápasu přinesla řadu pokusu o vysunutí za obranu z obou stran, pozorné obrany ale žádné ohrožení branky na jedné či druhé straně nepřipustily. První vážnější akce přišla v 11. minutě, po menším nedorozumnění obrany Bohemians s gólmanem zahrávali hosté rohový kop a hlavička Dvořáka těsně minula branku gólmana Židlického. Do další šance se ve 22. minutě opět dostali Hanáci, míč za obranu prošel až k nabíhajícímu Navrátilovi, který technicky překonal vyběhnuvšího gólmana, ale pohromě zabránil Engelmann a zaskočil za Židlického. Mladíci v zelenobílém poprvé zahrozili ve 26. minutě, přímý kop z poloviny se po odrazu dostal k volnému Kadlecovi, ale tomu střela nesedla ideálně a slabý přízemní pokus mířil metr vedle. Už o minutu později na druhé straně centroval z pravé strany agilní Navrátil a na zadní tyči našel hlavičkujícího Doležala, který těsně minul. Mladíci Bohemians postupně převzali otěže utkání a začli být nebezpečnějším týmem. Diváky musela potěšit akce Bohemky po levé straně z 31. minuty, kombinací na jeden dotyk se prodral do vápna Paluka, ale gólman Olomouce se štestím odvrátil a dorážku zblokovala již obrana. Ve 42. minutě zahrozili Bohemians opět po levé straně, tentokrát se do vápna soupeře vřítil Fadrný a jeho prudké zakončení do horního růžku skončilo na boční síti. V samotném závěru poločasu nepotrestal zaváhání gólmana hostí mladý Kadlec, a když obrana Olomouce zblokovala i pokus Fadrného, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli zahrozili jako první opět Olomoučtí, ve vyložené gólové šanci neuspěl Doležal, který šel sám na gólmana a rozhodl se pro tvrdé zakončení z hranice vápna, naštěstí pro Vršovické minul, gólman Židlický se marně natahoval po jeho pokusu. V 52. minutě udeřilo ovšem před druhou brankou, Kadlec si na velkém vápně narazil s Fadrným a přesným pokusem k levé tyči poslal Bohemku do vedení, 1:0. Už o tři minuty později mohli "Klokani" své vedení zvýšit, z prostoru pravého obránce si po kombinaci s Fadrným a skvělé individuální akci došel pro jasnou penaltu Baubín. K míči se postavil Paluka, jenže hostující gólman Jakoubek vyhrál válku nervů a do poslední chvíle se nepohnul, Paluka mířil do levého horního růžku, ale branku minul. Paluka mohl své zaváhání napravit v 59. minutě, prudký centr Fadrného z pravé strany ovšem v obtížné pozici netrefil z první ideálně a mířil nad. Odpověď Olomouce na sebe nenechala dlouho čekat, v 61. minutě prošel přes rozhozenou obranu Bohemky míč skrz celé vápno až k volnému Kučerovi, na kterého zívala volná branka, hostující záložník naštěstí přesně trefil bránícího Engelmanna. V 65. minutě se "Klokani" mohli radovat podruhé, vysoký centr za obranu neodhadl ideálně gólman Jakoubek, důrazný Pivarník byl v souboji úspěšnější a usměrnil míč do prázdné branky, 2:0. Ve zbývajících minutách se Bohemce dařilo eliminovat útočnou snahu Olomouce a nervozní hosté se sami připravovali o trvalejší tlak, naopak museli hlídat nebezpečné brejkové situace Bohemky. Po závěrečném hvizdu se starší dorostenci Bohemians mohli radovat ze zisku tří bodů za vítězství 2:0 nad vedoucím týmem dorostenecké ligy.


Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky:
52. Kadlec, 65. Pivarník.

Rozhodčí: Bílek - Ochotnický, Kotlár.
ŽK: Fadrný, Novák - Dořák, Doležal.
Diváci: 80.

Sestava Bohemians 1905: Židlický - Baubín (86. Ferko), Pařízek, Ptáček, Engelmann - Pivarník (76. Novák), Jakobovský (K), Gröbl, Paluka - Kadlec (90. Nešpor), Fadrný.

Sestava Sigma Olomouc: Jakoubek - Kulíšek (35. Potyš), Vala, Murin, Machalický - Navrátil, Jančík (71. Šichor), Dořák (K), Kučera (71. Vašíček) - Doležal, Blaha.