Zachův začátek: tři střídání, tři góly

Michal Zach se poprvé postavil na lavičku Bohemians jako hlavní trenér a Bohemka si poprvé v letošní sezoně odvezla tři body ze hřiště soupeře. Čtyři branky v jednom zápase Klokani v této sezoně ještě nedali a díky těmto zásahům překročili dvacetigólovou hranici vstřelených branek v této sezoně. O branky Bohemians se postarali výhradně střídající hráči. Trenér Michal Zach postupně poslal do boje Kotyzu, Ordoše a Slezáka a všichni tři se významnou měrou zapsali do dějin zápasu. "Střídání nám vyšla, ve druhé půli se totiž zlepšila celková hra týmu," pochválil mužstvo trenér Michal Zach, který prožil výborný vstup na lavičku. Zažil samé pozitivní premiéry.

Zachův začátek: tři střídání, tři góly

Trenéři udělali v sestavě několik změn. Již v týdnu měli trenéři rozhovor s Ivanem Haškem, který nabíral sebevědomí v divizní rezervě a dokázal se prosadit jednou brankou. "Od čtvrtka jsme do středu zálohy připravovali dvojici Lukáš, Vágner. Chtěli jsme zhustit střed, protože tam jsme v minulých zápasech měli největší problémy. Morávek nastoupil na pozici podhrotového hráče, aby měl více volnosti," zdůvodnil největší změny v sestavě Michal Zach. Na hrotu zůstal osamocený Milan Škoda, do branky se postavil zkušený Radek Sňozík. "Oba brankáře máme kvalitní, vsadili jsme na Radka, ale Lukáš Zich v minulých zápasech rozhodně nezklamal a je velkým příslibem budoucnosti."

V prvním poločase se Bohemka rychle ujala vedení. Domácí si po dorážce Škody dali vlastní gól. "Utkání jsme začali dobře, dali rychlou branku a měli být na koni. Bohužel to byl naopak signál pro domácí, my neudrželi míč a náznaky protiútoků kazili již v zárodku. Domácí zaslouženě zápas do přestávky otočili," přiznal Zach. Most byl aktivnější po většinu první půle, Bohemka se nemohla vymanit z tlaku. Spásou byl druhý vyrovnávací gól, který přišel z kopačky Kotyzy. "Po určitých změnách ve druhém poločase se hra zlepšila, hodně nám pomohl šťastný vyrovnávací gól. Potom jsme se zaměřili na obranu, věděli jsme, že již nesmíme inkasovat. A když jsme dali třetí gól, tak jsem věřil, že uspějeme, i když domácí měli šance. Musím říci, že dnes jsme měli štěstí, které nám v minulých zápasech chybělo," uvedl Zach. I přes úspěch si ale myslí, že boj o záchranu je pořád otevřený. "Nejsme ani zdaleka zachráněni," dodal kouč Bohemians 1905.

Naopak hodně rozladěný byl trenér Mostu Robert Žák. "Je to špatné, dostali jsme čtyři branky a byly dost nešťastné. Je strašidelné ztratit vedení 2:1 takovým způsobem, takovými góly, které normálně nemůžeme dostávat," řekl Žák. "Prohráli jsme a navíc způsobem, který nás srazil dolů. Musíme si to vyříkat v kabině a musíme bojovat dále. O záchranu se popereme i přes nepříznivý vývoj," pokračoval Žák. Branky připisoval především brankáři Švengrovi. Na otázku, zda za góly mohl Švengr, před novináři trenér Mostu odpověděl : "Má tady snad někdo jiný názor...?" Most měl v zápase opravdu smůlu, ta navíc začala už před úvodním hvizdem, kdy se zranil Johana. "Při rozcvičení jej začala bolet achilovka, takže nemohl nastoupit," dodal mostecký kouč.

Bohemka dokráčela k velmi důležitému vítězství, i když bojovala proti soupeři i hodně nepřesnému sudímu Fraňkovi a jeho asistentům. Sudí vytvářeli velké množství standardních situací okolo pokutového území Bohemians a útoky Klokanů naopak zastavovali častými fauly. Vedení zápasu bylo hodně diskutabilní, což ještě umocnial známka delgáta 8, která je velmi vysoká. Bohemka se však vzepřela fotbalové vrchnosti a dokázala opravdu vydolovat tři body. "Je to nesmírně cenné vítězství. Musíme si ho užít, protože mužstvo takový impuls dlouho neprožilo, ale od středy již myslíme jen na Brno a zůstáváme na zemi," dodal Michal Zach.

TŘI STŘÍDÁNÍ, TŘI GÓLY
46. minuta - Michal Ordoš nahradil nevýrazného Vágnera, Bohemka začala hrát na dva útočníky. Ordoš sehrál vynikající zápas, dokázal podržet míč a připravoval šance pro spoluhráče. Jeho akce předcházela vyrovnávací brance Kotyzy, Ordoš nakonec sám přidal gólový úspěch, když obešel i brankáře a v nastaveném čase skóroval.

46. minuta - Martin Kotyza vystřídal Moravce, který tentokrát zaostal za minulými výkony. Kotyza se odvážně pouště do soubojů se soupeřovými obránci, dal důležitý gól na 2:2, i když sám po zápase přiznal, že spíše centroval. Pak ještě ve velké šanci trefil břevno.

78. minuta - Dalibor Slezák vtrhl na hřiště místo Škody a po padesáti vteřinách se jeho druhý dotyk s míčem proměnil gól. Nádherná střela z pětadvaceti metrů vymetla růžek Švengrovy branky a tento gól byl nakonec vítězný. Slezák bojoval o každý míč a jako správný kapitán zvedl posádku z potápějící se lodi.