Potvrdíme v neděli s Brnem brejk?

Euforie a oslavy fanoušků po úchvatném vítězství v Mostě ještě ani pořádně neskončily, a už nás čeká další veledůležitý zápas. V nedělním souboji s Brnem musíme pokračovat v tom, co jsme v pondělí začali. Říká se sice, že první krok je vždy nejtěžší, ale potvrzení brejku je možná ještě náročnější. Ten, kdo hraje pravidelně tenis, by o tom mohl vyprávět. Do Ďolíčku navíc zavítá aktuálně třetí nejlepší tým celé soutěže, který se zatím prezentuje velmi atraktivním útočným stylem. Doma díky němu dokázal doslova smáznout Spartu i Slavii.

Potvrdíme v neděli s Brnem brejk?

1.FC Brno je stálým účastníkem naší nejvyšší soutěže, i když si Brňáci musejí zvyknout na časté změny názvu týmu – za poslední léta se klub jmenoval Zbrojovka, Boby (pod touto hlavičkou byl na pokraji krachu), Stavo Artikel a nyní – snad již na delší období 1.FC. Nejlepším umístěním v samostatné české lize byla třetí příčka ze sezóny 1994/95. V dalších dvou ročnících (96/97 a 99/00) skončilo Brno na čtvrtém místě a v novém tisíciletí se pohybuje uprostřed či u dna tabulky.

Do letošní sezony vstoupil klub s velkými ambicemi. Vedení dokonce oznámilo útok na evropské poháry. Optimismus do žil mu nalévala především velmi kvalitní soupiska a příchod zkušeného a populárního trenéra Petra Uličného. Jeho tým však ze začátku podzimní části velké ambice vůbec nenaplňoval, chytil se až domácími vítězstvími nad Českými Budějovicemi a Bohemkou. Hlavní zásluhu na vzestupu měla především dvojice krajních záložníku – Kalouda a Střeštík. Oba dva mladící si svými výkony dokonce řekli o nominaci do národního mužstva a první jmenovaný o luxusní angažmá v moskevském CSKA.

Vzájemná bilance Bohemky a Brna v české lize hovoří pro našeho soupeře. Lépe pro něj vyzněl i poslední zmiňovaný podzimní souboj. Naše porážka 0:2 se zrodila v průběhu dvou minut úvodu druhého poločasu, kdy se trefili Polách a Kalouda
Přitom v prvním poločase jsme sehráli velmi vyrovnanou partii, tutové šance spálili Moravec a I. Hašek. Jak již bylo řečeno v neděli nastoupí Brno ve značně improvizované sestavě. Citelně chybět bude především základní pilíř obrany Trousil a hlavní „režisér“ Polách. Zcela určitě bude chybět také středopolař Živný, který si v poslední zápase v Budějovicích zlomil ruku a pravděpodobně také Siegl a Střeštík. Oba dva si ve zmiňovaném zápase pochroumali lýtkový sval.


Bilance Bohemky s Brnem v české lize: 15 zápasů –  3 výhry, 5 remíz, 7 porážek

Poslední vzájemná ligová utkání:
Bohemka – Brno 1:0
Brno – Bohemka1:1
Bohemka – Brno 2:3
Brno – Bohemka 2:0