Vzhůru na Brno!

Nastává další zápas pravdy. V neděli v 17 hodin zavítá do Vršovic Brno, které je třetí v lize a útoční na poháry. "Bohemka má velmi kvalitní kádr s řadou zkušených fotbalistů. V Mostě hrála výborně a doma má vynikající podporu publika. Tohle všechno ale musíme zvládnout a i bez Polácha a Trousila máme na to, abychom se nevraceli s prázdnou,” říká trenér Brna Petr Uličný. Bodové cíle Brna, ale Bohemka nehodlá respektovat. "My chceme vyhrát, s tím jdeme do zápasu. "Nepočítáme bodové prognózy, soustředíme se na nejbližší utkání. Brno sice není kompletní, ale je třetí v tabulce a v poslední době má sérii výher, takže je psychicky v pohodě. My jdeme do utkání s cílem vyhrát a potvrdit tři body z Mostu. Bude to nesmírně těžké, ale porveme se o to,“ prohlašuje Michal Zach, trenér Bohemians 1905.

Vzhůru na Brno!

Klokani se na zápas připravovali v tradičním rytmu. Tréninkové výjezdy do Nymburka již definitivně vyměnili za Hrdlořezy, kde se připravují na kvalitní přírodní trávě. V pátek a v sobotu probíhá trénink na hlavním hřišti, kde se odehraje i nedělní bitva. Ještě před ní se představí rezerva, která hraje v sobotu dopoledne v Litvínově. „Z mužstva určitě vyzařovala větší pohoda. Hráči zažili ligové vítězství poprvé od prosince. Předchozí porážky, které byly po dobrých výkonech, psychiku mužstva srážely, tentokrát je to naopak. V týdnu mužstvo pracovalo velmi dobře a věřím, že se to projeví i v neděli,“ hlásí Michal Zach.

Pryč jsou všechny zdravotní problémy a karetní tresty. S poraněným kotníkem vyklusává jen Polodna, ale elitní kádr je k dispozici. Poslední zápas v Mostě naznačil možnosti jednotlivých hráčů, do mužstva se navíc po karetním trestu vrací Jan Rezek. „Budeme sázet na základ, který odehrál zápas v Mostě. Do sestavy se navíc vrací Honza Rezek, takže máme z čeho vybírat. V Mostě se výborně uvedli střídající hráči, což nám rozšířilo výběr i pro toto utkání,“ dodává Zach.

Na lavičce Bohemians samozřejmě nebude chybět ani Český lev od Ivana Trojana. Přinesl štěstí v Mostě, teď i na něj budeme spoléhat proti Brnu. Český lev strávil týden v masérně Vládi Hrice a nyní se s celým týmem bude snažit o první jarní domácí vítězství. V Mostě padlo několik sérií - Bohemka poprvé vyhrála na jaře, poprvé v sezoně vyhrála venku, poprvé v lize dala více než dva góly. Tentokrát ale v cestě bude stát Brno, proti kterému Klokani podali na podzim dobrý výkon, ale po dvou rychlých gólech prohráli.

Kladno hraje v Plzni a Most jede na Spartu. Oba zápasy se hrají souběžně s utkáním Bohemians, takže hned po nedělním zápase budeme vědět další vývoj v boji o záchranu. Bohemka má jednobodový náskok před soupeři a před sebou důležitý zápas s Brnem. V předprodeji se vyprodala hlavní tribuna, fanoušci Brna obsadí tři stovky míst za jednou z branek, vedlejší sektor D3 zůstane z bezpečnostních důvodů uzavřený. Před nedělním utkáním budou v prodeji ještě zbylé vstupenky na tribunu B (kotel domácích) a na tribunu C. Pokladny otvírají v 15 hodin.

Prosíme fanoušky, aby přišli včas, jelikož budou probíhat důkladné kontroly u vchodů. Zároveň včasným příchodem získáte čas na návštěvu fanshopu. V prodeji již budou zelenobílé postupové dresy z minulé sezony, školní penál, pásek, nový textil a další zajímavosti, které jste neviděli při minulých zápasech. Utkání s Brnem začíná v 17 hodin.