Lev proti slonovi - 3:1

I přes porážku přišel trenér Brna Petr Uličný na tiskovou konferenci v dobrém rozmaru. "Byl to neregulérní zápas, Ti mají tady toho lva a to je jejich dvanáctý hráč," spustil na úvod s úsměvem. "Já mám jen maličkého slona pro štěstí, ale to viditelně nestačí," ukazoval svůj talisman. Bohemka poduhé za sebou vyhrála a čtyři kola před koncem je na čtrnácté pozici. "Dvě vítězství jsou velkou vzpruhou, ale musíme zůstat na zemi. Stále ještě není nic vyhráno a k cíli je daleko. Čeká nás těžký zápas se Spartou," varuje před přílišnou euforií trenér Michal Zach, kterému jeho starší kolega nabídl během tiskové konference tykání. "Tady kolega mě dneska porazil, je o generaci mladší, tak bych mu chtěl nabídnout tykání. Ahoj, já jsem Peťa," natáhl Petr Uličný ruku směrem k Michalu Zachovi, který s díky nabídku přijal.

Lev proti slonovi - 3:1

Michal Zach vyzdvihl kolektivní a soustředěný výkon svého týmu. "Vsadili jsme na sestavu, která hrála ve druhém poločase v Mostě a navíc jsme mohli počítat s Honzou Rezkem. Úvod nám příliš nevyšel, standardní situace soupeře nám dělali velké starosti, protože soupeřovi hráči je výborně kopali," zhodnotil vstup do utkáním Michal Zach. "Začátek zápasu byl podle našich představ. Dvacet minut jsme hráli dobře, Bohemku jsme zaskočili a měli jsme i šance," pochvaloval si trenér Uličný. Pak se ale Bohemka dostala do hry, začala Brno přehrávat a ještě do poločasu skóre otočila. "Zpřesnili jsme kombinaci. Povzbudil nás vyrovnávací gól a druhý gól nás uklidnil. Definitivní rozhodnutí přinesl třetí gól, který nám hodně pomohl," dodal Zach.

Ve druhém poločase se Bartek posunul do útoku a Rezek stáhl do zálohy, aby podržel balón. Bartkovi nakonec krátké angažmá v útoku vyšlo skvěle. Dal svůj první ligový gól. "Tam trošku zaváhal náš brankář, který měl být u míče dřív," prohlásil Petr Uličný, který ale jinak spíše chválil a tentokrát už se to poslouchalo lépe, než na podzim v Brně po porážce 0:2. "Jak kdyby fotbalový pán Bůh chtěl, aby zůstala Bohemka v lize. Ta atmosféra tady je vynikající. Takhle, když hrají, tak je člověk musí pochválit. Super zápas od nich. Bohemka si zaslouží být v lize. Našim klukům nemůžu moc vynadat, ale agresivita soupeře byla mnohem na vyšíí úrovni. Podali jsme poctivý výkon a soupeř vyhrál zaslouženě," uzavřel své hodnocení Petr Uličný.

Michal Zach nedával najevo velké emoce. "Jsem moc rád, že jsme získali tři body a že jsme porazili Brno, které je velmi kvalitní a v posledních zápasech hodně vyhrávalo. Před nám je další těžký zápas se Spartou. Bude to boj do posledního kola."