Marek Nikl bude chybět do konce sezony

Marek Nikl bude do konce sezony chybět v sestavě Bohemians. Při utkání s Brnem si zlomil zánártní kůstku a jeho pravou nohu v současné době „zdobí“ ortéza. „Po jednom ze soubojů jsem zůstal ležet na zemi. Noha mě hodně bolela, ale zápas jsem chtěl dohrát,“ říká Marek Nikl, který tak poslední třetinu utkání s Brnem odehrál se zlomeninou, aniž by o tom věděl. V neděli při utkání se Spartou bude Marek Nikl sedět jen na tribuně. „Určitě je to pro nás ztráta, protože Marek se dostal do velmi dobré formy, ale máme několik variant a věřím, že si s tím poradíme,“ říká trenér Bohemians 1905 Michal Zach.

Marek Nikl bude chybět do konce sezony

Jednatřicetiletý Marek Nikl ještě v pondělí trénoval, až na středeční trénink přišel s oteklou nohou. „Původně jsem myslel, že to bude jen pohmožděné a zalité krví, ale odpoledne jsem byl na rentgenu a ten ukázal prasklou zánártní kůstku,“ popisuje odhalení zranění samotný stoper, který do Bohemky přišel na podzim z Norimberku. Ve středu i ve čtvrtek vyvinul klub i samotný hráč úsilí, jak nohu zpevnit, aby Nikl mohl nastoupit. „Zkoušeli jsme nohu fixovat, měli jsme zde na to specialistku. Zlepšilo se to, ale kopat by s tím nešlo,“ řekl Marek Nikl, který ještě ve středu chtěl i přes zlomeninu hrát a byl přesvědčen, že jeho noha vydrží. „Lékař to ale označil za velké riziko. V případě, že by praskla celá kost, byla by má absence mnohem delší,“ dodal Nikl.

Zánártní kost by měla srůst za čtyři týdny, kdy končí ligová sezona, takže Marek Nikl bude mít na doléčení ještě další čtyři týdny, než začne příprava na novou sezonu. „Moc mě to mrzí, budu klukům pomáhat alespoň na tribuně. Na Spartu se určitě přijdu podívat a budu fandit,“ říká jeden z členů Družstva fanoušků Bohemians. „Na post stopera máme několik variant a když se poprvé objevily pochybnosti o Markově startu, tak jsme začali na tréninku zkoušet různé varianty,“ říká trenér Michal Zach. Na post stopera se v kádru Bohemians nabízejí z hráčů, kteří už nastoupili, Lukáš, Pávek nebo Karal.

Marodka Bohemians se s blížícím se koncem sezony naplňuje. Dlouhodobé problémy s kotníkem má Polodna, zranění nohy trápí i Bálka, se zraněním dále laborují Císař, Kuchař.  Svalové problémy připraví o konec sezony i Martina Knakala. „Nesmí nás to oslabit, zranění mají všechny kluby. Máme dostatečně široký kádr, abychom zraněné nahradili,“ říká s nadějí v hlase trenér Michal Zach.