Příprava Klokanů na Spartu

V sobotu po páté hodině fotbalisté Bohemians vyběhli k poslednímu tréninku před utkáním se Spartou. V Ďolíčku je čekal jen lehký trénink, kdyi si zopakovali taktické varianty na nedělní souboj s letenským rivalem. "Mužstvo je zdravě nažhavené. Kromě Marka Nikla a dalších dlouhodobě zraněných jsou jinak všichni v pořádku. Všechny šrámy z posledního zápasu se podařily vyléčit, takže v neděli bude chybět oproti minulému týdnu jen Marek Nikl a Jan Rezek," hlásil Michal Zach. Po tréninku už se hráči vydali na tradiční předzápasové soustředění do hotelu Akademie, který se nachazí nedaleko Prahy u dálnice D1.

Příprava Klokanů na Spartu

Hotel Akademie se pro druhou polovinu sezony stává pravidelně domovem fotbalistů Bohemians před domácími zápasy. Hotel Akademie se zařadil mezi partnery Bohemians a pro fotbalové mužstvo vytváří skvělé podmínky v posledních hodinách před utkáním. Mnozí určitě znají motorest Naháč. Ten prošel výraznou rekontrukcí a dnes je z něj tenot hotel na vysoké úrovni. Hotel se nachází v překrásném prostředí Posázaví (v blízkosti oboustranného sjezdu z dálnice D1 = exit 29 - Čerčany, Chocerady) a je významným konferenčním centrem s mimořádným vybavením a příjemnou přátelskou atmosférou. "Jsme rádi, že můžeme využívat služeb hotelu Akademie, kde mají hráči klid před zápasem, výborné možnosti strovování a také ideální podmínky na taktickou přípravu," uvádí ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl důvody, proč fotbalisté Bohemians absolvují vždy půlhodinovou cestu z Ďolíčku do hotelu.

Tuto cestu absolvovali i v sobotu před utkáním se Spartou. V hotelu Akademie nominovaní hráči tráví noc před zápasem a následně se zde připravují i na samotné utkání. "Dopoledne máme vždy krátké protažení, zahrajeme si bago a po obědě je taktická porada," popisuje standardní program trenér Michal Zach. "Oproti jiným víkendům bude tentokrát oběd dříve, protože se hraje už od tří hodin," dodává. Mužstvo se vydá na stadion před jednou hodinou, na stadion přijede tým zhruba devadesát minut před utkáním.

V dvoulůžkových pokojích tráví každý volný čas po svém. První takovou možnost mají hráči po večeři. Honza Morávek je připojený na internet, někteří další využívají nabídku televizních programů, Dalibor Slezák probírá novinky v časopisech. Bohemka se na nejen na utkání se Spartou připravuje svědomitě a hotel Akademie k tomu poskytuje vynikající servis. V hotelu jsou zvyklí připravovat semináře a zasedání pro firmy, k tomu je hotel uzpůsoben. Bohemka přinesla do hotelu nový sportovní duch a personál hotelu teď pravidelně sleduje výsledky víkendových zápasů.