Bod je cenný, shodli se trenéři

Bez úsměvů, ale s úlevou přicházeli oba trenéři na tiskovou konferenci. Sparta i Bohemians získali po bodu, který může být v jejich situaci hodně důležitý, i když oba týmy chtěly vyhrát. „My ten cíl máme pokaždé, takže nemůže být úplná spokojenost,“ řekl Michal Bílek, trenér Sparty. „V boji o záchranu by nás tři body posunuly výše, ale vybojovali jsme zasloužený bod se Spartou, což je cenné i pro sebevědomí hráčů,“ prohlásil Michal Zach, trenér Bohemians 1905.

Bod je cenný, shodli se trenéři

Trenéři Bohemians nemohli počítat se dvěma hráči, kteří minule nastoupili v základní sestavě. Marek Nikl v této sezoně skončil, má zlomenou zánártní kůstku a Jan Rezek nemohl nastoupit proti své mateřské Spartě. „Nikla jsme nahradili Pávkem, který již tento post hrál v lize na podzim místo distancovaného Lukáše. Nabízelo se ještě přesunout Lukáše na stopera, ale tím bychom narušili i zálohu. Místo Honzy Rezka jsme dopředu postavili dva dlouhány, abychom eliminovali sílu Sparty při standardních situacích,“ objasnil myšlenkové pochody trenérů Michal Zach.

Bohemka podala skvělý taktický výkon a nepustila Spartu do vážnějších možností. „Hráči velmi dobře plnili předepsané úkoly. Na Spartu jsme museli hrát odzadu, protože vyspělost soupeře byla vyšší a rychlostní typy po stranách by nám při otevřené hře dělaly problémy. Ale nemohli jsme hrát jen defenzivně, museli jsme hrozit i vpředu a pokusit se překvapit ze standardky nebo z rychlého útoku,“ odhalil taktické plány Zach.

Sparta přijela do Ďolíčku s vědomím, že jí minimálně zůstane tříbodový náskok na Slavii. „Samozřejmě jsme měli radost z výsledku Slavie, ale naši hru neovlivnil. Hledíme sami na sebe. Bohemka hrála na samé hranici možností s maximálním nasazením a výborně k nám přistupovala. Bylo těžké se dostat do kombinace. Šance tak byly především po standardkách,“ zhodnotil zápas z pohledu Sparty Michal Bílek.

Nakonec se oba trenéři shodli, že bod je pro oba týmy velmi cenný. „Bod je pro nás vzhledem k vývoji v tabulce velmi pozitivní,“ dodal Bílek. Soupeři Bohemky zaváhali, Kladno remizovalo se Zlínem 2:2 a Most doma prohrál s Libercem 0:1. Bohemka má na Most pětibodový náskok a na Kladno jednobodový. „Bod je cenný. Udrželi jsme náskok před Kladnem a odskočili Mostu. Musíme to však potvrdit hned ve Zlíně. Určitě nám k tomu pomůžou i fanoušci. Proti Spartě byla krásná atmosféra, po zápase jsme si to užili,“ pochválil diváky Michal Zach.